Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας και τον ενημέρωσε για την ολοκλήρωση του εθνικού σχεδίου «Διαφάνεια», για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προσπάθεια που καταβάλλεται για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, καθώς επίσης και για την εκπόνηση εθνικού σχεδίου δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου να «μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των διεθνών οργανισμών και να προστατεύσουμε το κύρος της χώρας μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε τα ζητήματα πάταξης της διαφθοράς και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εθνικό καθήκον άμεσης προτεραιότητας και ζήτησε να συστρατευθούν όλοι προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον διαβεβαίωσε ότι «με υπεύθυνους σχεδιασμούς, με εκπεφρασμένη βούληση του πρωθυπουργού και τη συνεργασία όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, θα προχωρήσουμε ακάθεκτοι στην πάταξη των κυκλωμάτων της διαφθοράς και στην εμπέδωση της διαφάνειας». Ακόμη, προσέθεσε ο κ. Σούρλας ότι «θα αποτρέψουμε φαινόμενα ρατσιστικής βίας και φυλετικού μίσους, που ορισμένοι τα έχουν αναγάγει σε ιδεολογία για πολιτική εκμετάλλευση».