Στην διαβεβαίωση ότι οι σχέσεις του με τον Γ. Στουρνάρα είναι άρτιες προχώρησε πριν λίγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ. Μανιτάκης βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών όπου περίπου για 1 ώρα συμμετείχε στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα. Για επικοινωνιακούς λόγους και για να μην υπάρχουν σκιές γύρω από τις σχέσεις των δυο ανδρών ο υπουργός Οικονομικών συνόδευσε τον κ. Μανιτάκη έως το ασανσέρ του 6ου ορόφου προκειμένου να αποχωρήσει.

«Συζητούμε τα τελευταία σημεία. Υπάρχει κοινή στάση. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας», είπε ο κ. Μανιτάκης, ενώ ερωτηθείς για τη συνάντηση με την τρόικα ανέφερε ότι δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία, αλλά διευκρινήσεις οι οποίες και θα παρασχεθούν.

«Δεν θέλω να προδικάσω την εξέλιξη των συζητήσεων. Άλλωστε, εδώ και ενάμισι μήνα γίνονται οι συζητήσεις», είπε.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα συνεχίζεται η συνάντηση. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται η οριστικοποίηση των σχεδίων για το νέο χαράτσι (Ενιαίο Φόρο Ακινήτων), με οριζόντια μείωση των συντελεστών πιθανότατα κατά 15%, αλλά και η ενιαία ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έως και σε 48 δόσεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.