Παρών στη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, που βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 4 το απόγευμα της Τρίτης μέχρι τις οκτώ το βράδυ, ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ. Μανιτάκης αποχώρησε μετά από περίπου μιάμιση ώρα, ενώ οι δύο υπουργοί, θέλοντας να επιβεβαιώσουν ότι δεν υπήρξαν ποτέ προσωπικές διαφορές μεταξύ τους, βγαίνοντας από τη σύσκεψη, αποχώρησαν αγκαλιασμένοι και χαμογελαστοί.

Πληροφορίες μέχρι την ώρα που αποχώρησε ο κ. Μανιτάκης ήθελαν οι διαπραγματεύσεις να καταλήγουν σε συμφωνία για 2.000 απολύσεις μέχρι τον Ιούνιο, 7.000 ως το τέλος του έτους και να μένουν σε εκκρεμότητα οι υπόλοιπες 12.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.

Συνεργάτες του κ. Μανιτάκη πάντως διέψευσαν αυτές τις πληροφορίες, αναφέροντας ότι δεν μπήκε κανένα νέο θέμα από την πλευρά της τρόικας στο ζήτημα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο και πολύ περισσότερο δεν απαίτησαν την απομάκρυνση 20.000 υπαλλήλων.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών περιορίστηκε στα όσα έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι των δανειστών της χώρας και σε όσα προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, κάτι που έχει εκπληρώσει η κυβέρνηση, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ μικρή αναφορά έγινε και για το θέμα των επίορκων, για τους οποίους ο κ. Μανιτάκης τους δήλωσε κατηγορηματικά ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης να τους απομακρύνει χωρίς καθυστερήσεις.