Σε θέση μάχης, παρά την απουσία Τσίπρα, θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ τα κορυφαία στελέχη και τις οργανώσεις τους ανά την επικράτεια με δύο στόχους: πρώτον την αντίσταση στα νέα μέτρα τα οποία έρχονται υπό μορφή καταιγίδας και μάλιστα από το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους και δεύτερον την αλληλεγγύη προς τους πληγέντες και ειδικά τα πιο φτωχά στρώματα του πληθυσμού.

Γι’ αυτό και η νεοεκλεγείσα Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η οποία συνεδρίασε χθες κάλεσε όλα τα μέλη να δυναμώσουν τις δομές αλληλεγγύης, να ανοίξουν στον κόσμο τις Οργανώσεις και να αναλάβουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Το επόμενο διάστημα θα είναι η περίοδος όπου η κυβέρνηση Σαμαρά θα υλοποιήσει τα μέτρα του «μνημονίου 3» και την συναποφασισμένη με την τρόικα πολιτική λιτότητας.

Γι αυτό λένε στην Κουμουνδούρου το κόμμα επιβάλλεται να σταθεί στην πρώτη γραμμή ενάντια στη φοροεπιδρομή, τις απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα «χαράτσια», την αύξηση των τιμολογίων ρεύματος και νερού, την αύξηση των εισιτηρίων.

Αν κοιτάξει κανείς με προσοχή, έλεγε χθες κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, την έκθεση της Κομισιόν που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τρίτη θα διαπιστώσει ότι για να πάρουμε το υπόλοιπο της δόσης το πρώτο τρίμηνο του 2013, «θα πρέπει, πρώτον, να ψηφιστεί το φορολογικό, από το οποίο θα συγκεντρώσουν επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ από τα μόνιμα υποζύγια, από αυτούς που ήδη πληρώνουν φόρους δηλαδή, αφού από τη φοροδιαφυγή δεν πρόκειται να μαζέψουν ούτε ένα ευρώ.

Δεύτερον, θα περάσουν νέες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και ιδιαίτερα στις χαμηλές και μεσαίες καταναλώσεις.

Και τρίτον, θα γίνουν, μέχρι το τέλος του 2014, 60.000 απολύσεις στο Δημόσιο, που σημαίνει ότι οι «φιοριτούρες», ότι δήθεν η διαθεσιμότητα δε σημαίνει απόλυση κλπ, πάνε στα σκουπίδια».

Για όλα τα παραπάνω στην Κουμουνδούρου καλούν όλους τους φορείς να μεριμνήσουν ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα προκειμένου οι μέρες των γιορτών να μην είναι μέρες απελπισίας, κατάθλιψης και απόγνωσης για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Παράλληλα με τα νέα μέτρα εντείνεται, λένε στην Κουνουνδούρου και η επιθετικότητα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένο και οργανωμένο σχέδιο. Μέρος του σχεδίου αυτού είναι και τα σενάρια για ανασυγκρότηση του πολιτικού συντηρητικού τόξου με δήθεν «ευρωπαϊκό κόμμα», νέα κόμματα κ.λπ., τα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου, η υποβάθμιση της Βουλής κ.α.