«Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα ξαναγυρίσουν τα πράγματα στο 2008 ή στο 2009», δηλώνει στον Τύπο της Κυριακής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχεται ότι «ποτέ δεν είπαμε πως το σύνολο των στόχων μας είναι άμεσα πραγματοποιήσιμο», επαναλαμβάνει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές και διαβεβαιώνει πως όταν γίνουν εκλογές, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να υπάρξει κυβερνητική πλειοψηφία».

Όπως σημειώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στην προεκλογική του δέσμευση για ακύρωση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

«Ο στρατηγικός μας στόχος είναι σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία. Εμείς όμως δεν λέμε ‘’στις 18 σοσιαλισμός’’. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να λες τρία πράγματα και να κάνεις τέσσερα, από το να υπόσχεσαι 18 σημεία, όπως ο κ. Σαμαράς, και να κάνεις τα εντελώς αντίθετα», τονίζει ο κ. Παπαδημούλης.

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάρει η χώρα τη δόση ή όχι ο κ. Παπαδημούλης απαντά:

«Η δόση δεν είναι δώρο, αλλά δάνειο που έρχεται με καθυστέρηση και αποτελεί τμήμα των μνημονιακών υποχρεώσεων. Τα Μνημόνια 1, 2, 3 έχουν προκαλέσει μεγάλη ύφεση, άγρια ανεργία και κοινωνική έκρηξη. Το 2013, σύμφωνα και με τις κυβερνητικές προβλέψεις, θα συνεχιστεί ο υφεσιακός κατήφορος. Ολα αυτά δεν κρύβονται από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την έλευση της δόσης. Πολύ περισσότερο που τα νέα δάνεια συνοδεύονται και με νέους απαράδεκτους όρους για αυτοματισμό στη λήψη των νέων μέτρων με παράκαμψη της Βουλής και νέα μέτρα ύψους 1,8 δισ. για το 2015 και 2016».