Με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από το Στέφανο Μπαγεώργο, μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά και το δεύτερο μνημόνιο οι εργαζόμενοι δέχονται ένα ανηλεές χτύπημα. Αποσαθρώνονται οι εργασιακές τους λειτουργίες και κυρίως πλήττεται βαρύτατα το εισόδημά τους. Ταυτόχρονα βρισκόμαστε μπροστά σε μια αποδυνάμωση και περαιτέρω αποσάθρωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Ο δημόσιος τομέας αναμφισβήτητα πρέπει να εξορθολογιστεί, να αναδιαρθρωθεί, αλλά όχι να διαλυθεί.

Τα προωθούμενα μέτρα στοχεύουν στην αποδυνάμωση του δημοσίου τομέα. Ένας δημόσιος τομέας που αναδιαρθρωμένος, εξορθολογισμένος και αποτελεσματικός μπορεί και πρέπει να υπηρετεί την προστασία και τη διαχείριση του δημόσιου αγαθού και του δημόσιου συμφέροντος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των άλλων που διαλύονται είναι και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και η Εργατική Εστία. Δηλαδή δυο μεγέθη λειτουργίας του κοινωνικού κράτους. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου αυτοί οι δυο Οργανισμοί, όχι μόνο να διατηρηθούν, αλλά να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους αναβαθμισμένα και πολύ συστηματικά».

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στην κατάσταση του πολιτικού συστήματος μιλώντας για αποσύνθεση και κατάρρευση.

«Το πολιτικό σύστημα αποσυντίθεται και καταρρέει, λοιδορούμενο και απαξιωμένο. Ένα πολιτικό σύστημα, που την ανασύνθεσή του πρέπει να τη διεκδικήσουμε με όρους κοινωνίας. Η λειτουργία του πολιτικού συστήματος έχει ως αναγκαίο στοιχείο και τη δημοκρατική αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών. Η χώρα μπαίνει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με την κοινωνία τεμαχισμένη και πρέπει να αναζητηθούν όλα εκείνα τα οποία μπορεί να λειτουργούν ως αντίβαρα και ως αντισταθμιστικά μεγέθη σε όλα εκείνα που συσσωρεύονται στις πλάτες της κοινωνίας. Η έξοδος της χώρας από την κρίση είναι αδιανόητο να γίνει με μια κοινωνία πεσμένη. Και η κοινωνία έχει πέσει».

Φυσικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  είπε ότι οι εκλογές είναι «η μόνη καθαρή, έντιμη, αλλά και δημοκρατικά χρήσιμη λύση. Πρέπει να γίνουν εκλογές χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Τώρα όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασία με τους βουλευτές που διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ σχολίασε:

«Η ΔΗΜΑΡ εκείνο που καταγράφει είναι η συνεχώς προωθούμενη σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία ανακαθορίζει τους συσχετισμούς της στη βάση μιας ανελέητης οικονομικής πραγματικότητας και μιας ανελέητης αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτή η μετακίνηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας προς την αναζήτηση δημοκρατικής διεξόδου φέρνει αρκετούς πολίτες πλησιέστερα στη Δημοκρατική Αριστερά».