Καζάνι που βράζει είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και για αυτό το λόγο σύμφωνα με πληροφορίες και με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, η σύγκληση της ΚΟ του κόμματος.

Όπως ζήτησε δηλαδή ο Κ. Σκανδαλίδης, όχι όμως για την εκλογή προέδρου.

«Με βάση το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ πρόεδρος της κοινοβουλευτικής μας ομάδας είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» απαντά η Ιπποκράτους στην πρόταση Σκανδαλίδη.

Οι πληροφορίες λένε ότι σε αυτή τη συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου θα επιβεβαιώσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, θα αφήσει αιχμές εναντίον των κορυφαίων που ακολουθούν – όπως θα πει – προσωπικές στρατηγικές θέλοντας να λάβουν αποστάσεις από τις αποφάσεις της περασμένης διετίας και θα προχωρήσει ένα κλικ παραπάνω στην κριτική κατά του Μ. Χρυσοχοΐδη.

Αν και έχει δεχθεί εισηγήσεις για διαγραφή Χρυσοχοΐδη, ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να προσανατολίζεται σε μία προσωπική απάντηση στον υπουργό Ανάπτυξης για τα όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ενόψει κρισιμότερων ψηφοφοριών από τη χθεσινοβραδινή που έρχονται στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από το Μαξίμου «καλύτερη πολιτική διαχείριση».

Καθώς η χθεσινή διαρροή του Μαξίμου περί συντεχνιών που είναι ισχυρές στη Βουλή, καθόλου δεν άρεσε στην Ιπποκράτους που ανταπαντά: « Ο κ. Παπαδήμος και οι συνεργάτες του είναι στο Μαξίμου με την πλάτη των βουλευτών…».