«Νομίζω ότι η δήλωσή μου ήταν καθαρή. Σεβόμαστε τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβούλιου για εκλογή προέδρου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, ωστόσο μετά τη χθεσινή εικόνα, βλέπω κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στην καθημερινή λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Τα παραπάνω δήλωσε στη Βουλή ο Κώστας Σκανδαλίδης παρέχοντας διευκρινίσεις για τη δήλωσή του ότι χρειάζεται άμεση σύγκλιση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξει πρόεδρο.

Όπως είπε, «πρέπει με πρωτοβουλία του Παπανδρέου να συγκληθεί η ΚΟ για να εκλέξει πρόεδρο. Ούτε υποψήφιο πρωθυπουργό ούτε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά πρόεδρο, ο οποίος θα είναι καθημερινός, μάχιμος για να μην παρουσιάζεται η εικόνα διάλυσης που είδαμε χθες» καθώς όπως εξήγησε «έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολες αποφάσεις».

Σχολιάζοντας τη διαρροή Μαξίμου περί συντεχνιών επεσήμανε ότι «μπορεί κάποιοι να επηρεάστηκαν, αυτό είναι ανθρώπινο», σημείωσε ωστόσο ότι «όλοι έπρεπε να ψηφίσουν θετικά το νομοσχέδιο» τονίζοντας ότι «είναι το μικρότερο σε σχέση με αυτά που έρχονται στο μέλλον».