Στην ενότητα των ερωτήσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη: «Με όλα αυτά που μου καταλογίζετε, ότι είμαι ο καταστροφέας, ο ψευτράκος, ο πονηρούλης, θέλετε αλήθεια να συνεργαστούμε; Στην πραγματικότητα δεν θέλετε να συνεργαστείτε αλλά θέλετε να εγκλωβίσετε τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην κάνει μεταρρυθμίσεις».

Η απάντηση Μεϊμαράκη: «Μάλλον τα έχετε χάσει και δεν παρακολουθείτε. Επειδή παρακολουθώ την κάμερα, απευθύνομαι στον σκηνοθέτη… πολύ ψήλωσε ο Τσίπρας» είπε και συνέχισε με την απάντησή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν συνεργαστούμε θα είναι σε ένα κοινό πρόγραμμα από το οποίο δεν θα μπορείτε να απομακρυνθείτε. Παραμένετε όμως ψευτράκος και πονηρούλης γιατί μας διαβεβαιώνατε ότι δεν θα φέρετε συμφωνία 15 Αυγούστου αλλά την φέρατε 14 Αυγούστου. Σας εμπιστευόμουν μέχρι τότε. Ποτέ δεν είπα να γίνετε πρωθυπουργός ή αντιπρόεδρος. Ποτέ δεν θα ήθελα να γίνετε πρωθυπουργός φέρατε καταστροφή στη χώρα μέσα σε έξι μήνες και φέρατε τη μεγαλύτερη διαπλοκή. Όμως αν δεσμευτούμε ότι θα γίνει η αναθεώρησε εφαρμόσουμε και θα υλοποιήσουμε κάποια σημεία του προγράμματος θα μπορούσαμε για ένα εξάμηνο0για ένα χρόνο θα μπορούσαμε να πάμε μαζί για να υλοποιήσουμε εκείνα τα οποία εσείς υπογράψατε».

Ο Τσίπρας είπε μετά την απάντηση Μεϊμαράκη: «Ο κ. Μειμαράκης δεν με θέλει για πρωθυπουργό ούτε για αντιπρόεδρο. αλλά εξέφρασε και τη μεγάλη αντίφαση. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση. Δεν θα είναι φυσιολογικό για 2 κόμματα με τόσες μεγάλες διαφορές να είναι στην ίδια κυβέρνηση. Δεν θα είναι καλό για τον τόπο. Το να είναι αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή θα είναι πάρα πολύ μεγάλη κατάρα για τον τόπο».