Στη σύσκεψη εργασίας της Γραμματείας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας παρενέβη ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεσμεύτηκε για τήρηση του προγράμματος του κόμματος όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Η εποχή που άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα πέθανε… Γυρίζουμε σελίδα, αλλάζει η εποχή. Θα είμαστε συγκεκριμένοι. Και αυτά που θα πούμε στον Ελληνικό λαό θα τα κάνουμε πράξη. Και αυτό το υποσχόμαστε σήμερα, εδώ πέρα, ξεκάθαρα».

Ανοικτή διαβούλευση για το πρόγραμμα της ΝΔ, συμμετοχική διαδικασία και δημοψήφισμα, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην σύσκεψη εργασίας της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «θα υπάρξει διοργάνωση θεματικών συνδιασκέψεων, ανοιχτή διαδραστική διαβούλευση μέσα από το portal μετά το Πάσχα και τελικά πανηγυρική ψήφιση», που θα συνιστά και τη δέσμευση του κόμματός μας για αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε επίσης ότι «μόλις ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία θα έχουμε ένα προγραμματικό Συνέδριο, το οποίο θα βάλει τη σφραγίδα του σ’ αυτό το καινούργιο βήμα».

Τόνισε ότι «ο λαός μας επιλέγει ή δεν μας επιλέγει ανάλογα με δύο πράγματα: Ανάλογα με το Πρόγραμμά μας και ανάλογα με τη συνέπεια που δείχνουμε στις αρχές μας. Σ’ εκείνες, δηλαδή, τις αρχές που διαπερνούν το Πρόγραμμά μας».

Στην σύνταξη τόνισε του Προγράμματος «πρέπει να έχουν συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη της κοινωνίας μας, κι όχι μόνο από το στενό κομματικό πυρήνα».

«Πρέπει, επομένως, όλοι εμείς να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά στην κοινωνία, τα μάτια στις εξελίξεις, και το μυαλό κυρίως σε νέες ιδέες», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «πέθανε και μια τρίτη εποχή, η εποχή του ξύλινου λόγου, του στρογγυλεμένου λόγου, του συμβατικού λόγου. Μπήκαμε στην εποχή λύσεων που ζητούν να γονιμοποιήσουμε απόψεις στα δύσκολα».

Όπως ανέφερε «ο Έλληνας έχει χάσει και την αυτοπεποίθησή του. Το Πρόγραμμα θα είναι ένα διαβατήριο για να την πάρει πίσω. Για να μπορεί να κοιτάει στέρεα το διπλανό του και με αισιοδοξία το αύριο. Είναι ένα Πρόγραμμα για την Ελλάδα που θέλουμε. Λένε ότι στις δύσκολες στιγμές, οι άνθρωποι δεν τολμούν να οραματιστούν τα δύσκολα. Εμείς τολμήσαμε, τολμάμε και θα τολμήσουμε ακόμα παραπάνω με τη δουλειά μας, τη δουλειά σας, για την οποία είμαι συγκινημένος πραγματικά».