Στη συγκρότηση δύο ομάδων εργασίας για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν τις δικαστικές αρχές προχωρά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες.

Η πρώτη θα ασχοληθεί με τη δημιουργία της δικαστικής αστυνομίας που έχει προβλεφθεί με νόμο από το 1993, αλλά όλα αυτά τα χρόνια παραμένει κενό γράμμα. Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο αντεισαγγελέας Α.Π Α. Κατσιρώδης, τον οποίο θα συνδράμουν οι συνάδελφοί του Χ. Μαρκογιαννάκης, εισαγγελέας εφετών και ο αντεισαγγελέας πρωτοδικών Ν. Ορνεράκης.

Η δεύτερη ομάδα θα ασχοληθεί με τη στελέχωση επιστημονικού προσωπικού που θα συνδράμει το έργο των ανακριτών. Σε αυτήν θα προεδρεύσει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Ι. Σακελλάκος και θα συμμετάσχουν η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ε. Ράικου και η εισαγγελέας πρωτοδικών Π. Παπανδρέου.

Μόλις ολοκληρώσουν το έργο τους και οι δύο επιτροπές θα παραδώσουν τις προτάσεις τους για να κατατεθούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.