Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, μίλησε, σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μίλησε και για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «500 ζευγάρια ομοφυλόφιλων δεν είναι κοινωνία, είναι μειοψηφία».

«Πρώτα να λύσει τα προβλήματα των υπολοίπων. Η επιθυμία δεν είναι δικαίωμα. Δεν αναφέρεται πουθενά η υιοθεσία των παιδιών στην κάρτα του ΟΗΕ. Επειδή υπάρχουν 500 ή 100 παιδάκια, πρέπει να αλλάξουμε το νόμο. Δηλαδή, παρανόμησαν κάποιοι, πήγαν στην Αφρική, αγόρασαν παιδιά ή κάπου αλλού και πρέπει εγώ να νομιμοποιήσω την παρανομία τους τώρα. Περιμένουν τα ετερόφυλα ζευγάρια χρόνια να υιοθετήσουν παιδί και θα λύσω εγώ νομοθετικά ένα πρόβλημα που αφορά 500 οικογένειες ομοφυλοφίλων; Όχι. Ξαφνικά εφηύραν τα πρωινάδικα ένα ζήτημα που δεν υπήρχε πουθενά».

«Η Εκκλησία δεν έχει κάνει τίποτα. Ο Ιερώνυμος δεν έχει κάνει τίποτα. Μητροπολίτες έκαναν κατά μόνας. Εγώ έχω μια αντίληψη για την Εκκλησία τελείως διαφορετική. Δεν θα ήθελα ποτέ ο Αρχιεπίσκοπος να τρώει και να πίνει με υπουργούς στο εξοχικό του. Με ενοχλεί η εικόνα. Δεν θέλω συγχρωτίζεται η εξουσία της Εκκλησίας, μια εξουσία πνευματική, με την πολιτική», τόνισε ο Βελόπουλος.