Στο πένθος έχει βυθιστεί η Βρετανία με την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ. Έπειτα από 70 χρόνια στο θρόνο, η 96χρονη άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα της Πέμπτης (08/09) και οι Βρετανοί είναι συγκλονισμένοι καθώς αποτελούσε για εκείνους ένα σύμβολο.

Ο Βρετανικός Τύπος, με έκτακτα, ενημέρωνε από το απόγευμα της Πέμπτης για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ και για όλες τις κινήσεις που γινόντουσαν στο Μπάλμοραλ όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Το BBC από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως η κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ παρουσίασε επιδείνωση, είχε συνεχή ροή με όλες τις εξελίξεις και όλες τις κινήσεις που γινόντουσαν στο παλάτι. Όταν ανακοινώθηκε ο θάνατός της, η φάσα που υπάρχει στο πάνω μέρος του site έγινε μαύρη σε ένδειξη πένθους ενώ επέλεξε μια φωτογραφία της βασίλισσας με μαύρο φόντο η οποία συνοδεύτηκε με το λιτό «Η μεγαλειότητά της η βασίλισσα».

Χρώμα άλλαξε και το λογότυπο της Daily Mail το οποίο από μπλε έγινε μαύρο. Με τίτλο «Η βασίλισσα είναι νεκρή» και ένα κολάζ φωτογραφιών από τα πρώτα της βήματα στο θρόνο και άλλη μια σε μεγαλύτερη ηλικία.

Με τον τίτλο: «Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, πέθανε σε ηλικία 96 ετών» ανακοίνωση η Guardian το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Η είδηση συνοδεύτηκε με μια από τις κλασικές φωτογραφίες της βασίλισσας η οποία τραβήχτηκε σε νεαρή ηλικία.

«Η Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, πέθανε στο Balmoral» ήταν ο τίτλος του Independent το οποίο συνόδευσε την είδηση με μια πιο πρόσφατη και χαμογελαστή φωτογραφία της βασίλισσας.