Η Καλλιόπη Μπεζαντέ κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην προηγούμενη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου και προκρίθηκε στην τελική τετράδα του MasterChef 2022!

Στο επεισόδιο της Δευτέρας (23/5) για τους υπόλοιπους πέντε συμπαίκτες της ο δρόμος για μια θέση στην τελική πεντάδα του MasterChef πέρασε από την τελευταία δοκιμασία του Mystery Box, που αυτή τη φορά ήταν γεμάτο συγκίνηση, μνήμες και αγάπη.

Οι οικογένειες των έξι φιναλίστ στο πλατό

Οι αναμνήσεις είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, που επηρεάζουν τη μαγειρική και οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ζήτησαν από τους διαγωνιζόμενους να φέρουν τις αναμνήσεις, που τους συνδέουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, στα πιάτα τους.

Σε αυτή τη δοκιμασία, ωστόσο, δεν ήταν μόνοι. Η κουζίνα του MasterChef 2022 γέμισε και πάλι, αλλά αυτή τη φορά με τα πιο αγαπημένα πρόσωπα των διαγωνιζόμενων, που ήρθαν να προσφέρουν την υποστήριξη τους και να τους εμψυχώσουν.

Συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι όταν άνοιξαν το κουτί αντίκρισαν μια μαύρη συσκευή. Μέσα από την οθόνη εμφανίστηκαν μέλη της οικογένειάς τους και εκείνοι δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους.

Οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί όμως και λίγο αργότερα άνοιξαν οι πόρτες και «εισέβαλαν» στο πλατό οι πιο κοντινοί τους άνθρωποι με τους έξι φιναλίστ να τρέχουν στην αγκαλιά τους.

Εκεί ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, ο οποίος είναι από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, πέρασε σε μια προσωπική εξομολόγηση για την απώλεια του πατέρα του.

«Σίγουρα θα ήθελα να είναι κι ο πατέρας μου εδώ γιατί τον έχασα όταν ήμουν 18 χρονών. Νομίζω ότι όταν χάνεις ένα τόσο κοντινό πρόσωπο, είναι σίγουρα περίεργο το συναίσθημα. Εγώ είχα φάει τεράστια φάπα.

Είναι ένα πράγμα που σε κρατά πάντα πίσω. Ειδικά όταν έχεις δύο υπέροχους γονείς. Ο πατέρας μου ήταν υπέροχος κι η μητέρα μου εξακολουθεί να είναι υπέροχη και γυναικάρα. Οπότε λες γιατί ρε γ…ο» εξομολογήθηκε ο Πάνος στο MasterChef.

Από τον εξώστη, παρακολουθούσαν τον Γιάννο οι γονείς του, όπως και του Νικήτα, μαζί με τη σύντροφό του, ενώ πάνω από τον Χριστόφορο ήταν η μητέρα του και ο αδερφός του, με τη μητέρα του να αποθεώνεται από τους χρήστες του Twitter.

Για την Ελπίδα είχε έρθει μία πολύ καλή φίλη της, ενώ για την Πόπη, η μαμά της και ο σύντροφός της. Οι Twitterαδες δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε ο σύζυγος της Ελπίδας και μάλιστα υποστήριξαν ότι εκείνος σνόμπαρε τον διαγωνισμό.

Οι παίκτες που πέρασαν πρώτοι στην 5άδα

Οι επίδοξοι μάγειρες έβαλαν τα δυνατά τους για να ετοιμάσουν πιάτα γεμάτα αγάπη, να ξαναζωντανέψουν τις μαγειρικές τους αναμνήσεις και να διεκδικήσουν μια θέση στην τελική πεντάδα του φετινού διαγωνισμού.

Νικήτρια σε αυτό το συναισθηματικά φορτισμένο Mystery Box αναδείχθηκε η Ελπίδα, η οποία στο άκουσμα του ονόματός της ξέσπασε σε κλάματα.

Η Ελπίδα ήταν η πρώτη που πέρασε στην πεντάδα του MasterChef 2022. Ο Γιάννος την ακολούθησε, καθώς έκανε τη δεύτερη πιο δυνατή προσπάθεια.

«Χαίρομαι για το αποτέλεσμα, μου έδωσε δύναμη το σημερινό. Είδα τους γονείς μου. Το μήνυμα ήταν πολύ συγκινητικό», δήλωσε στις κάμερες ο Γιάννος, αφιερώνοντας το πιάτο του στους γονείς και την αδερφή του.

Ποιος αποχώρησε;

Δυστυχώς, όμως, εκείνος ή εκείνη με την πιο αδύναμη προσπάθεια θα αποχωρούσε στο τέλος της ημέρας από το διαγωνισμό. Ποιος ή ποια έκλεισε οριστικά την πόρτα του MasterChef 2022, ένα βήμα πριν την τελική πεντάδα;

Ο Νικήτας, o Γιάννος, ο Παναγιώτης και ο Χριστόφορος ήταν οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση στο επεισόδιο του MasterChef της Δευτέρας (23/5).

Ο διαγωνισμός φτάνει στο τέλος του και η αγωνία κορυφώνεται. Όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και ο παίκτης που δεν πέρασε στην τελική 5άδα είναι ο Χριστόφορος Κατσιάνας.

Ο Χριστόφορος, γνώριζε ότι δεν τα είχε πάει τόσο καλά όσο οι συμπαίκτες του, είχε αποδεχτεί την ήττα του και αποχώρησε με ένα μεγάλο χαμόγελο και ένα πιάτο με τις υπογραφές των αγαπημένων του κριτών. «Για εμένα αυτό είναι το μεγαλύτερο έπαθλο», είπε χαρακτηριστικά και συμβούλευσε τους συμπαίκτες του να έχουν καθαρό μυαλό.

Στην τελική πεντάδα πέρασε ο Παναγιώτης, η Καλλιόπη, ο Γιάννος, ο Νικήτας και η Ελπίδα.