Η ΕΡΤ ακολουθώντας την στρατηγική των τελευταίων ετών συνεχίζει να επενδύει στην ελληνική μυθοπλασία χωρίς όμως να ξεχνά την ιστορία και τον πολιτισμό. Η νέα σειρά η οποία η ΕΡΤ έριξε στη μάχη της τηλεθέασης ονομάζεται «Αγάπη Παράνομη» και έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 22:00 με ένα διπλό επεισόδιο το οποίο έβαλε τους τηλεθεατές για τα καλά στο κλίμα και τους ταξίδεψε πίσω, στις αρχές του αιώνα.

Η σειρά «Αγάπη Παράνομη» είναι βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη και η ιστορία του Στάθη και της Διαμάντως «ζωντάνεψε» μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ με δεξιοτεχνικό τρόπο και προβάλλεται κάθε Σάββατο έως τις 24:00 αφού οι τηλεθεατές παρακολουθούν διπλό επεισόδιο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα επεισόδια αμέσως μετά την προβολή τους στη μικρή οθόνη είναι διαθέσιμα και στο Ertflix.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Νίκος Ψαρράς ανέλαβαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Κουτελιδάκη έδωσαν ζωή στο σενάριο που επιμελήθηκε η Ελένη Ζιώγα η οποία έφερε στο «τώρα» την ιστορία. Η «Διαμάντω» και ο «Στάθης» έρχονται αντιμέτωποι με τους ίδιους τους εαυτούς τους αλλά και μεταξύ τους αφού δεν τολμούν να ομολογήσουν αυτά που κρύβουν.

Η σειρά, η οποία θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια καταγράφει μια ιστορία εγκληματικού πάθους, σε μια καταπιεστική πατριαρχική κοινωνία, που δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των ηρώων. Και μπορεί η ιστορία της Αγάπης Παράνομης να διαδραματίζεται στις αρχές του αιώνα, όμως μέσα από την σειρά φαίνεται πως ορισμένες αντιλήψεις είναι βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία και υπάρχουν και στο «τώρα».

Οι νέες σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ

Ο Νίκος Ψαρράς ενσαρκώνει τον Στάθη Θεριανό ο οποίος είναι παντρεμένος με την Διαμάντω την οποία υποδύεται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Οι δυο τους είναι ένα ζευγάρι «υπόδειγμα» που ασχολείται με τη γη και ποτέ δεν έχουν δώσει δικαιώματα ώστε ο περίγυρος να τους σχολιάσει. Ο Στάθης, στα μάτια όλων, αλλά και της συζύγου του είναι ένας υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας.

Όλα όμως αλλάζουν όταν αντικρίζει την Χρυσαυγή, μια νεαρή πανέμορφη κοπέλα. Ο έρωτας και το πάθος για τη νεαρή, γεννιούνται μέσα στον Στάθη ο οποίος ξέρει ότι δεν μπορεί να την έχει. Η απόφαση δεν αργεί να παρθεί. Ο γιος του Στάθη θα παντρευτεί την Χρυσαυγή. Με αυτόν τον τρόπο, ο Στάθης θα έχει κοντά του την γυναίκα με την οποία είναι ερωτευμένος.

Οι νέες σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ

Ο Γιώργης και η Χρυσαυγή παντρεύονται και εγκαθίστανται στο σπίτι των πεθερικών της, όπως επιτάσσουν οι κοινωνικοί νόμοι της εποχής. Όταν ο Γιώργης φεύγει για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του, η Χρυσαυγή βρίσκεται στο «έλεος» του Στάθη, ο οποίος καταλαμβάνεται από έναν τρελό ερωτικό πόθο για τη νύφη του, που ξυπνάει το «θηρίο» που κρύβει μέσα του. Καθημερινά παλεύει με τον εαυτό του και με το αλκοόλ, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τιθασεύσει τους πιο κρυφούς δαίμονές του. Χωρίς να αντιληφθεί το πραγματικό πρόβλημα,  η αρχοντική και επιβλητική μητέρα της Χρυσαυγής, Κατερίνα (Μαριάνθη Σοντάκη), διαισθάνεται  ότι κάτι κακό συμβαίνει μέσα στο σπίτι που έχει μπει νύφη η κόρη της. Ωστόσο, κανείς δεν της αποκαλύπτει την αλήθεια.

Νύφη και πεθερά, δυο γυναίκες μεγαλωμένες και γαλουχημένες σε μια κλειστή και πατριαρχική κοινωνία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα ξεκινήσουν τη δική τους μάχη ενάντια σε μια ολόκληρη ιδεολογία. Θα καταφέρουν να υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι στον πατέρα – αφέντη που δεν έχει μάθει να ακούει «όχι» ή το γεγονός πως είναι μόνες ενάντια σε όλους θα τις φέρει στα όριά τους και θα παραδοθούν στη μοίρα τους;