Αναστάτωση επικρατεί στις ομάδες της Α1 όσον αφορά το το χρηματικό ποσό που έχουν να λαμβάνουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς προέκυψε μείωση του τελικού ποσού που αναλογεί στην κάθε μία από τις δώδεκα ΚΑΕ (πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού) από 150-160 χιλιάδες ευρώ σε 110 χιλιάδες ευρώ.

Η αιτία είναι ότι ο εκπρόσωπος της εταιρίας TAF που ήρθε σε συμφωνία με την κρατική τηλεόραση για το τηλεοπτικό συμβόλαιο ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ πως η εταιρεία του θα πρέπει να παρακρατήσει το 21% από το ολόκληρο ποσό.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε γίνει συμφωνία να γίνει η παρακράτηση από το μισό ποσό.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός έθεσε μάλιστα θέμα να λάβει μεγαλύτερο μερίδιο η ομάδα του λόγω εμπορικότητας, με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ να ακολουθούν διεκδικώντας ό,τι και ο Πανιώνιος. Αν αυτό συμβεί, τότε θα μειωθεί ακόμη περισσότερο το ποσό για τις υπόλοιπες εννέα ομάδες.

Η συμφωνία που επήλθε τον περασμένο Οκτώβριο ανάμεσα στον ΕΣΑΚΕ και τη διαφημιστική εταιρεία TAF περιελάμβανε την καταβολή στις 12 ομάδες της Α1, πλην «αιωνίων», 1,7 εκατομμυρίου ευρώ με διαφημιστικό χρόνο και παρακράτηση 21% επί του μισού του ποσού. Καθώς η συμφωνία έγινε από τη διαφημιστική εταιρεία με την ΕΡΤ, λόγο έχει και η κρατική τηλεόραση, ενώ ανεξάρτητα με το συμβόλαιο για τις 12 ομάδες, η συγκεκριμένη εταιρεία καλείται να πληρώσει τα συμβόλαια που έχει κάνει χωριστά με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.