Η ζωή και το έργο του πολυτάλαντου στιχουργού και συγγραφέα Μανώλη Ρασούλη, «ζωντανεύει» μέσα από αφηγήσεις και σπάνια ντοκουμέντα στη «μηχανή του χρόνου».

Από το γαλλικό Μάη του ’68, στην «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και τα «Δήθεν». Από την Κρήτη στην Ινδία και την αναζήτηση της Κρυμμένης Αρμονίας του γκουρού Ραζνίς.

Η εκπομπή εστιάζει στα χρόνια που έζησε στο Λονδίνο και στη ένταξή του στο τροτσκιστικό κίνημα, τα χρόνια που δούλεψε ως εργάτης στη ναυπηγοεπισκευαστική και την πορεία του στο ελληνικό τραγούδι.

Η «μηχανή του χρόνου» περιγράφει την περιπέτεια του Μανώλη Ρασούλη, που στοχοποιήθηκε ως δήθεν τρομοκράτης και εγκέφαλος της 17 Νοέμβρη, αλλά και όταν βρέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών, εξαιτίας του περιοδικού «Αυγό», που εξέδιδε την δεκαετία του ‘80.

Οι πρώτες ηχογραφήσεις του ως τραγουδιστής και οι συνεργασίες του με μερικούς από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές και συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού όπως το Μάνο Λοΐζο και το Διονύση Σαββόπουλο.

Ο ανήσυχος στιχουργός που έφερε τα πάνω κάτω στο ελληνικό τραγούδι και έλεγε ότι ήταν επιθυμία του να ανεβάσει την Αριστερά στα τραπέζια. Η σχέση του με το συγκρότημα Τρύπες και το Γιάννη Αγγελάκα, αλλά και τα ταξίδια του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην εκπομπή, μιλούν για τη σχέση τους με το Μανώλη Ρασούλη: η Χάρις Αλεξίου, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Βάσω Αλαγιάννη, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, η κόρη του Ναταλία Ρασούλη, ο Ορφέας Περίδης, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Γιώργος Κούδας, ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο Φώντας Λάδης, ο Λέων Πόλικερ και ο Γιώργος Γαβαλάς.