Μαζί με τους εκπροσώπους των διεκδικητών των τηλεοπτικών αδειών, που πέρασαν σχεδόν τρεις ημέρες κλεισμένοι μέσα στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, το ίδιο διάστημα έμειναν καθηλωμένοι απ’ έξω και δεκάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί περιμένοντας οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την εξέλιξη της πρωτοφανούς για τα ελληνικά- και όχι μόνο- δεδομένα διαδικασίας.

Ωστόσο κάθε είδηση παρέμεινε επτασφράγιστο μυστικό και παρότι η πρώτη άδεια είχε κατοχυρωθεί από το βράδυ της πρώτης μέρας μόνο φήμες- που κάποιες αργά ή γρήγορα διαψεύστηκαν- κυκλοφόρησαν.

Η αναμονή θύμιζε το μαρτύριο της σταγόνας και αναμφίβολα για τους εργαζόμενους στα τηλεοπτικά μέσα που μένουν εκτός η αγωνία κορυφώθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας. Πριν την ολοκλήρωσή της πάντως, τα ξημερώματα σήμερα, δεν διέρρευσε καμία πληροφορία και είναι χαρακτηριστικό πως παρά τις φημολογίες περί ολοκλήρωσης της διαδικασίας τις προηγούμενες ημέρες, ακόμα κι ένα 24ωρη νωρίτερα, τελικά οι διεκδικητές των αδειών έμειναν κλεισμένοι στο κτήριο της Καλλιθέας από νωρίς το πρωί της Τρίτης έως τις πρώτες ώρες σήμερα, περίπου 66 ώρες.