Μετά από περισσότερες από 65 ώρες, κλειστές πόρτες και απόλυτη σιγή ασυρμάτου η διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης, ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Ανακοινώσεις αναμένονται σε λίγη ώρα αναφορικά με τα ονόματα των νέων κατόχων των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που προέκυψαν από τη δημοπρασία στο «φρούριο» της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται πως στη δημοπρασία συμμετείχαν οι παρακάτω ενδιαφερόμενοι:

  1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
  2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
  3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
  5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
  7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
  8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Οι συνολικά οκτώ υποψήφιοι έφτασαν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης με τις βαλίτσες τους και παρέμειναν πλήρως αποκομμένοι από τον έξω κόσμο κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας διαδικασίας. Από τους οκτώ υποψηφίους οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους: τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την Άλτερ Έγκο, τον Θοδωρή Κυριακού για τον Αντέννα, τον Ιβάν Σαββίδη για την Dimera και τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα για την ομώνυμη εταιρεία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η πρώτη άδεια «κλείδωσε» μετά από περίπου 15 ώρες διαδικασίας, η δημοπράτηση της δεύτερης ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πότε «έκλεισε», αργά το απόγευμα χθες φέρεται να «κλείδωσε» η τρίτη άδεια και η τέταρτη και τελευταία κατοχυρώθηκε σήμερα, Πέμπτη, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας.