Ο γενικός Διευθυντής προγράμματος του καναλιού του Αμαρουσίου, Γιάννης Λάτσιος και ο παρουσιαστής της εκπομπής «Με το δεξί», Σπύρος Σούλης, παρέθεσαν σήμερα μια ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου για την «Ειδική Αποστολή Ηλεία» της εκπομπής, που αφορά σε μια σπάνια οικογένεια με δέκα παιδιά.

«Είμαι χαρούμενος όταν η τηλεόραση δείχνει σωστά αντανακλαστικά. Όταν προέκυψε το θέμα να βοηθήσουμε αυτή την οικογένεια, τόσο ο ΑΝΤ1 όσο και η παραγωγή της εκπομπής θελήσαμε αμέσως να κάνουμε τα πάντα για να γίνει πραγματικότητα το νέο τους σπίτι, παρότι υπήρχαν πολλές δυσκολίες, που στην αρχή μάλιστα έμοιαζαν αξεπέραστες» είπε ο Γιάννης Λάτσιος.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Σπύρος Σούλης, περιγράφοντας τις λεπτομέρειες του δύσκολου αυτού εγχειρήματος αλλά και την ξεχωριστή σημασία της μοναδικής αυτής επιχείρησης, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, μίλησε για το πόσο χαρούμενος νιώθει που τελικά ξεπεράστηκαν οι πολλές και μεγάλες δυσκολίες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέρνουμε. Δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα από τότε που μάθαμε για το γεγονός, που να μην ασχοληθούμε με την “ειδική αποστολή”. Η ιστορία της τόσο νεαρής μητέρας με τα εννέα παιδιά που έγκυος έπεσε στη φωτιά μόνη για να σώσει την οικογένεια της, μας αγγίζει όλους. Θέλω να ευχαριστήσω το κανάλι και την παραγωγή, γιατί από την πρώτη στιγμή που είπαμε να κάνουμε κάτι για αυτή την οικογένεια, όλοι είπαν αμέσως “Ναι, πάμε”.

Νιώθω πολύ τυχερός που μπορούμε να προσφέρουμε μέσα από τη δουλειά μας, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ειδικά σε ανθρώπους σαν την οικογένεια Διαμαντόπουλου. Για μια τέτοια ιστορία το μόνο που λες είναι πως “τέτοια πράγματα πρέπει να γίνουν, πρέπει να είμαστε δίπλα, πρέπει να προσφέρουμε.

Αυτή η μάνα το μόνο που μας ζήτησε, αφού επικοινωνήσαμε μαζί της, ήταν απλά ένα ασφαλές κι υγιές σπίτι, βιώσιμο που να προσφέρει τα βασικά στα παιδιά της.

Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον σταθμό και τους χορηγούς που παρά τις πολλές δυσκολίες, κανείς τους αρνήθηκε τίποτα όλους αυτούς τους μήνες».

Η γεμάτη δυσκολίες ζωή της οικογένειας του Κωνσταντίνου και της Μαρίας Διαμαντοπούλου και μια παρολίγον τραγωδία τον Ιανουάριο ήταν αυτή που έκανε τον ΑΝΤ1 και τον Σπύρο Σούλη να βρεθούν κοντά τους.

Το ζευγάρι από τη Βάλμη Ηλείας, που πριν λίγες ημέρες απέκτησε το δέκατο παιδί του και μένει στο ίδιο σπίτι με τους γονείς του Κωνσταντίνου και την 87χρονη γιαγιά Χρυσάφω, είδε το σπίτι του να καίγεται στις 5 Ιανουαρίου μετά από βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρικά και μέχρι σήμερα μένει αναγκαστικά μόνο σε δύο δωμάτια του κατά τα άλλα κατεστραμμένου σπιτιού.

Τα δέκα αγγελούδια της οικογένειας κοιμούνται κυριολεκτικά το ένα πάνω στο άλλο, ενώ ο κτηνοτρόφος πατέρας, μετά βίας καταφέρνει να τα βγάλει πέρα.

Ο Σπύρος Σούλης μαζί με την ομάδα του «Με το Δεξί» θα εγκατασταθούν για μια ολόκληρη εβδομάδα στην Πάτρα, για να βρίσκεται κοντά στην οικογένεια Διαμαντόπουλου αλλά και την τοπική κοινωνία ώστε να βοηθήσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα και αποτελεσματικά.

Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη και δυσκολότερη από όλες τις κατασκευές που έκανε η εκπομπή αυτές τις δύο σεζόν. Για αυτό και ονομάζεται «Ειδική αποστολή Ηλεία».

Τις έξι ημέρες και νύχτες που θα φτιαχτεί το νέο σπίτι, θα εργαστούν 150 άνθρωποι συνολικά, ενώ ο ΑΝΤ1 κι οι χορηγοί της εκπομπής θα μεγαλώσουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό τους, για αυτό το μεγάλο έργο.