«Λάθος οι ”χρεώσεις” στο νοσοκομείο Κατερίνης»

Οι ασφαλισμένοι πλήρωναν 10 ευρώ για ακτινογραφία στα επείγοντα


ΥΓΕΙΑ
18:02
25/07/2011
«Λάθος οι ''χρεώσεις'' στο νοσοκομείο Κατερίνης»
4
loading

Σε «λάθος» αποδίδει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, την επιβάρυνση ασφαλισμένων του ΙΚΑ, με 10 ευρώ, για ακτινογραφία που πήγαιναν να κάνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Το θέμα των αποφάσεων του διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης είχαν θίξει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή.

Όπως έχουν καταγγείλει, σύμφωνα με απόφασή του, το νοσοκομείο απαιτεί την είσπραξη χρημάτων από τους ασφαλισμένους που εισάγονται στο νοσοκομείο ως επείγοντα περιστατικά, τους ανασφάλιστους, τους αλλοδαπούς και τους τουρίστες.

Ο διοικητής, όπως έχουν επισημάνει οι βουλευτές, επιμένει να εισπράττει 10 ευρώ για ανασφάλιστους πολίτες και αλλοδαπούς και 20 ευρώ για τους τουρίστες, ενώ έχει προχωρήσει και σε αυθαίρετη έκδοση δικών του τιμολογίων διατίμησης ιατρικών πράξεων, όπως οι ακτινογραφίες.

Ο υπουργός Υγείας, ενημερώνοντας τους βουλευτές, απέστειλε στη Βουλή έγγραφο, στο οποίο αναφέρει ότι «σχετικά με τις αποφάσεις του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, όσον αφορά στην είσπραξη 10 ή 20 ευρώ από μετανάστες, η διοίκηση έλαβε υπόψη έγγραφο του υπουργείου Υγείας του 2005, για την εξέταση μεταναστών για χορήγηση πιστοποιητικών, η οποία αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 10 ευρώ ως ελάχιστο ποσό κάλυψης των δαπανών για υλικά, 5 ευρώ για κάλυψη κάθε είδους δαπάνης και 5 ευρώ για το προσωπικό». Η απόφαση αφορά εκείνους που προσέρχονται στα τακτικά ιατρεία ή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ΤΕΠ, όχι όμως ως επείγοντα περιστατικά.

Το νοσοκομείο κατέθεσε αίτημα στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά δεν εγκρίθηκε, και κατόπιν τούτου, στο έγγραφο του διοικητή αναφέρεται, και επαναλαμβάνεται, ρητά ότι απαγορεύεται η είσπραξη και των 5 ευρώ για όλα τα επείγοντα περιστατικά.

Σχετικά με τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ (μόνον όσοι παραπέμπονται από ιατρούς του ΙΚΑ), ο κ. Λοβέδρος ενημερώνει ότι από λάθος αναγράφηκε η τιμή της ακτινογραφίας 10 ευρώ, αντί της επίσημης κρατικής τιμής 4,6 ευρώ, και δηλώνει ότι η απόφαση αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ, μετά δε από έλεγχο του διοικητή ανακλήθηκε και διορθώθηκε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Christos Apostolidis

  ένας άνθρωπος βρέθηκε να κάνει κερδοφόρο το νοσοκομείο του και βαλθήκανε να τον φάνε.. αμάν πια.. είναι να μην πέρνει φακελάκι μετά? αξχααχχαχαχαχα

 2. avatar xaroula

  απληστοί και παραδόπιστοι οι Ελλήνες

  1. avatar skygreenplus

   συμφωνώ !!

 3. avatar Andrew

  μα αυυτος ο συριζα ποια....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει