Το άνοιγμα των σχολείων στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού απασχολεί κυβέρνηση και ειδικούς. Στο πλαίσιο αυτό, πρόταση-πακέτο για το θέμα έθεσε στη χθεσινή (29/12) συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αυτή (η πρόταση) αφορά τη δημιουργία πλατφόρμας για τεστ σε καθηγητές όλων των βαθμίδων και μαθητές Λυκείου, καθώς οι ηλικίες 16 ετών και άνω έχουν μεγαλύτερη κοινωνικότητα και κινητικότητα σε σχέση με μαθητές σε μικρότερες ηλικίες.

Πρόκειται για πλατφόρμα η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο του testing.gov.gr και όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί να προχωρά σε αίτηση και να κάνει το τεστ.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, κατά προτίμηση στις 8 Ιανουαρίου, με τη συζήτηση ωστόσο να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Πάντως, η υπουργός Παιδείας έχει θέσει και άλλα ζητήματα στο τραπέζι, όπως αυτό της λήξης των μαθημάτων με χρονική απόκλιση ιδίως στις μικρότερες τάξεις προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις εξόδους των σχολικών κτιρίων.

Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο, σε όποια κτίρια είναι εφικτό η είσοδος και η έξοδος θα μπορεί να γίνεται από διαφορετικές πόρτες.

Σε κάθε περίπτωση οριστικές αποφάσεις αναμένονται στις 4 Ιανουαρίου, όποτε και θα γίνει νέα συνεδρίαση.

Δείτε το σχετικό βίντεο: