Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα του κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 136.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν την μάχη με τον κορονοιό. Πρόκειται για μία γυναίκα 59 ετών, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και για έναν άνδρα 80 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι κατέληξαν.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Ο χάρτης του κορονοϊού στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που «χτυπά» περισσότερο – Ποιοι νομοί δεν έχουν κανένα κρούσμα

Τη γεωγραφική και ηλικιακή κατανομή του κορονοϊού στην ελληνική επικράτεια αποτυπώνει η τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ, με στοιχεία από την αρχή της επιδημίας έως και χθες Κυριακή 26 Απριλίου.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 74 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 46 (71.7% άνδρες).

Από το σύνολο των 2517 κρουσμάτων, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.181 (46.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Σύμφωνα με τον χάρτη γεωγραφικής κατανομής του ΕΟΔΥ, οι νομοί στους οποίους δεν έχει καταγραφεί κρούσμα είναι οι Γρεβενών, Ευρυτανίας και Φωκίδας.

Από την άλλη, οι περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων (50 ανά 100.000 πληθυσμού που εμφανίζονται σε σκούρο πράσινο χρώμα) είναι οι νομοί Καστοριάς, Χερσόνησος του Άθω και Αργολίδας.

 

 

 

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 3.523 (5.5%) ήταν θετικά στον κορονοϊό.