Ο οίκος ZOLOTAS έχει την χαρά να χορηγήσει και να συμμετέχει ενεργά στην έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη «Από τον Picasso στον Koons. Κοσμήματα καλλιτεχνών».

Ο Οίκος ZOLOTAS, από το 1895, συνεχίζει στα εργαστήρια του την παράδοση των Αρχαίων Ελλήνων αργυροχρυσοχόων, διευρύνοντας τις τελευταίες δεκαετίες τους ορίζοντες του με σύγχρονους, διακεκριμένους καλλιτέχνες που φιλοτέχνησαν μοναδικές δημιουργίες, όπως η Paloma Picasso με τις περίφημες «Μαργαρίτες», η Claude Lalanne με τα «Φύλλα», ο Τάκης με τις «Μαγνητικές φόρμες», ο Φασιανός τα «Πρόσωπα»…

Μέσω της χορηγίας αυτής ο οίκος ZOLOTAS επιθυμεί να εκφράσει την ευαισθησία του για την τέχνη του κοσμήματος και να μοιραστεί με το ελληνικό κοινό αυτή την μοναδική συλλογή κοσμημάτων της Diane Venet μεγάλων διακεκριμένων καλλιτεχνών.

Ο οίκος παίρνει μέρος στην έκθεση με δύο μοναδικά κοσμήματα-γλυπτά της διακεκριμένη γλύπτριας Nisa Chevenement.

Τα θέματά της είναι μορφές που ορθώνονται δυναμικά στον αινιγματικό της κόσμο. Το κάθε ένα από τα ανθρωπομορφικά της γλυπτά μαρτυρά τη δική του ιστορία, όπως την «Αυτοπροσωπογραφία», που ο συμβολισμός της επικεντρώνεται στα επιβαλλόμενα όρια ζωής του ανθρώπου και στην ανεξερεύνητη, πολλές φορές, δύναμη της ψυχής.

Μέσω της σύλληψης των ανθρωπίνων σωμάτων της καλλιτέχνιδας, αποτυπώνονται στο πολύτιμο μέταλλο μορφές, έτοιμες να στολίσουν και να αγκαλιάσουν τη Γυναίκα. Δημιουργίες που πλάσθηκαν από την Nisa και φιλοτεχνήθηκαν σε ελεύθερη απόδοση από τους Έλληνες χρυσοχόους του οίκου ZOLOTAS. Βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τα εκθέματα των υπολοίπων διακεκριμένων καλλιτεχνών όπως ο George Braque, η Louise Bourgeois, ο Max Ernst, o Jeff Koons και ο Pablo Picasso.

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 15 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου και θα λάβει χώρα στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1 & Βας. Σοφίας).