Υλικά

Μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι πολύ πιο νόστιμο τηγανητό ρύζι από αυτό που τόσο αγαπάς στο κινέζικο εστιατόριο της γειτονιάς. Απλό και λαχταριστό, είναι ένα πιάτο που προτιμά πράγματι την οικιακή κουζίνα, καθώς δεν κρύβει καμία δυσκολία. Η συνταγή του εξάλλου καλεί σε ελευθερία και πειραματισμό. Βάζεις ό,τι θες από λαχανικά, από πιπεριές και σέλινο μέχρι καρότα, φασολάκια, ακόμα και μπρόκολο, κρεμμύδι, σκόρδο, μανιτάρια κ.λπ. Το μεγάλο μυστικό που απλοποιεί κατά πολύ την ετοιμασία του τηγανητού ρυζιού; Να φας ρύζι την προηγουμένη! Αυτό είναι το κόλπο του επαγγελματία, πως το ρύζι που τηγανίζει είναι βρασμένο από την προηγούμενη μέρα. Φτιάχνεις λοιπόν περισσότερο ρύζι για γεύμα ή δείπνο και την επομένη έχεις έτοιμο το περίσσευμα για το τηγάνι. Κάπου 2,5 κούπες θα χρειαστείς για ένα μεγάλο τηγάνι. Αφού ψιλοκόψεις και σοτάρεις λοιπόν τα λαχανικά της αρεσκείας σου, το γυρνάς σε μεσαία φωτιά και προσθέτεις στο τηγάνι και το ρύζι. Τέσσερα λεπτά χρειάζεται και καλή ανάμειξη με μια σπάτουλα. Τόσο απλό…