Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 6 φέτες λεμόνι
  • 6 κλαδάκια άνηθου, συν 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινο μήλο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 στελέχη σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 1/4 κ. γλ. μουστάρδα
  • 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Μπαγκέτα
  • Φύλλα μαρούλι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μία στρώση. Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού και τα κλαδάκια άνηθου πάνω στο κοτόπουλο και ρίξτε νερό από πάνω, καλύπτοντάς το.
  2. Φέρτε το νερό σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί, 10 λεπτά. Αφήστε το να ξεκουραστεί 10 λεπτά και, στη συνέχεια, κόψτε το σε μικρά κομματάκια
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο, το μήλο, το κρεμμύδι και το σέλινο.
  4. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το ξύδι και αλατοπιπερώστε.
  5. Περιχύστε το μείγμα κοτόπουλου με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.
  6. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε σε μπαγκέτα με μαρούλι.