Υλικά

  • 500 γρ. νιόκι πατάτας
  • 4-5 μπουκετάκια μπρόκολο
  • 600 γρ. φιλέτο σολομού
  • 1 κ. σ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Βράστε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι να επιπλεύσουν στην επιφάνεια. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό ακόμη.
Βήμα 3
Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τα νιόκι στο προετοιμασμένο ταψί. Προσθέστε 1/4 φλιτζανιού από το νερό που βράσατε τα νιόκι στο τηγάνι. Συνεχίστε να βράζετε το υπόλοιπο νερό και βάλτε μέσα τα μπρόκολα για 1 λεπτό. Σουρώστε.
Βήμα 4
Προσθέστε το σολομό στο ταψί και τοποθετήστε το μπρόκολο γύρω από το σολομό. Πασπαλίστε με την κάπαρη, περιχύστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 5
Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίσει όταν το δοκιμάσετε με ένα πιρούνι στο πιο παχύ σημείο.
Βήμα 6
Γυρίστε το φούρνο στο γκριλ και ψήστε για 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα ο σολομός. Σερβίρετε με λεμόνι.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.