Υλικά

  • 220 γρ. τυρί μπρι
  • 1 φύλλο κατεψυγμένης σφολιάτας, αποψυγμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα κράνμπερι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • Θαλασσινό αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

  1. Αφαιρέστε και πετάξτε τη φλούδα από το τυρί μπρι και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 20 λεπτά -ώστε να κόβεται ευκολότερα.
  2. Εντωμεταξύ, λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για μίνι μάφιν με 24 θέσεις.
  3. Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας σε ορθογώνιο σχήμα, κόψτε το κατά μήκος σε 4 ομοιόμορφες λωρίδες και στη συνέχεια σταυρωτά σε 6 ομοιόμορφες λωρίδες, φτιάχνοντας 24 τετράγωνα. Ξεχωρίστε τα τετράγωνα και τοποθετήστε το καθένα απαλά σε μια προετοιμασμένη θήκη μάφιν.
  4. Αφαιρέστε το παγωμένο μπρι από την κατάψυξη και κόψτε το σε 24 κομμάτια.
  5. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα κράνμπερι σε κάθε θήκη για μάφιν, στη συνέχεια πιέστε ένα κομμάτι μπρι και προσθέστε από πάνω 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα καρύδια. Αλατοπιπερώστε κάθε μπουκιά με μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.
  6. Μεταφέρετε τη φόρμα για μάφιν στο ψυγείο και παγώστε για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε τις μπουκιές μέχρι να ροδίσουν, 18 έως 20 λεπτά.