Υλικά

  • 100 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. σπανάκι
  • 75 γρ. τυρί κρέμα
  • Ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμονιού
  • 75 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε φέτες
  • Λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ταυτόχρονα, ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε το σκόρδο για 1- 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το ξύσμα και το χυμό μεμονιού και λίγο μαύρο πιπέρι.
  3. Σουρώστε τα ζυμαρικά, αλλά κρατήστε μερικές κουταλιές από το νερό τους.
  4. Προσθέστε τον σολομό, τον βασιλικό και τα ζυμαρικά στη σάλτσα, μαζί με το νερό. Ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τη γεύση, πριν σερβίρετε.