Υλικά

  • 500 γρ. νιόκι
  • 120 γρ. λουκάνικο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ντοματοπολτό
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 125 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάλτε το λουκάνικο, το κρεμμύδι και το λάδι σε ένα μεγάλο, πυρίμαχο τηγάνι σε χαμηλή- μέτρια φωτιά και σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το λουκάνικο να αρχίσει να γίνεται τραγανό και τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέστε τις πιπεριές και σοτάρετε για 5 λεπτά για να μαλακώσουν και στη συνέχεια ανακατέψτε το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό.
Βήμα 3
Ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας και τη ζάχαρη και αφήστε να σιγοβράσει. Προσθέστε τα νιόκι και σιγοβράστε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα νιόκι να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει.
Βήμα 4
Προθερμάνετε τη φούρνο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 5
Ανακατέψτε το σπανάκι στο τηγάνι με τα νιόκι και αλατοπιπερώστε. Σκορπίστε τη μοτσαρέλα από πάνω και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να πάρει χρώμα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.