Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 120 γρ. λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
  • 800 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 600 γρ. φρέσκα νιόκι
  • 125 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • Βασιλικό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι για περίπου 8-10 λεπτά.
  3. Προσθέστε το λουκάνικο και σοτάρετε για ακόμη 5 λεπτά.
  4. Ρίξτε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώστε και αφήστε να πάρει μια βράση.
  5. Προσθέστε τα νιόκι και μαγειρέψτε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  6. Ανεβάστε τη φωτιά στο δυνατό.
  7. Ρίξτε τα 3/4 της μοτσαρέλας και τον περισσότερο βασιλικό και ανακατέψτε.
  8. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί, γαρνίρετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήστε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  9. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε.