Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 120 γρ. λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
  • 800 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 600 γρ. φρέσκα νιόκι
  • 125 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • Βασιλικό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι για περίπου 8-10 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε το λουκάνικο και σοτάρετε για ακόμη 5 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίξτε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώστε και αφήστε να πάρει μια βράση.
Βήμα 5
Προσθέστε τα νιόκι και μαγειρέψτε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 6
Ανεβάστε τη φωτιά στο δυνατό.
Βήμα 7
Ρίξτε τα 3/4 της μοτσαρέλας και τον περισσότερο βασιλικό και ανακατέψτε.
Βήμα 8
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί, γαρνίρετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήστε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βήμα 9
Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.