Υλικά για 4 άτομα

Για τις μπρουσκέτες

  • 8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 10 γρ. πέστο βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • αλάτι χοντρό
  • ρόκα καθαρισμένη

Για τη σάλτσα πέστο (για 250 γρ σάλτσας)

  • 45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα
  • 175 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 6 γρ. σκόρδο
  • 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τις μπρουσκέτες

Βήμα 1
Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού.
Βήμα 2
Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά.
Βήμα 3
Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά.
Βήμα 4
Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 5
Αλείφουμε τις ψημένες φέτες με το πέστο, προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατίζουμε.
Βήμα 6
Τέλος, προσθέτουμε τη ρόκα.

Για τη σάλτσα πέστο

Βήμα 1
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το πολυμηχάνημα και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
Βήμα 2
Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.