Η Ελλάδα να μην υποκύψει στο bullying της Γερμανίας

«Μερικές φορές ο συμβιβασμός είναι το λάθος»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:36
20/02/2015
Η Ελλάδα να μην υποκύψει στο bullying της Γερμανίας
4
loading

Να μην υποκύψει η Ελλάδα στον εκφοβισμό της Γερμανίας καθώς η Αθήνα έχει πολύ περισσότερη δύναμη από ό, τι πιστεύει ο καθένας, τονίζει σε ανάλυση του το foreignpolicy.com

Τονίζει ότι η Ευρώπη έχει οικοδομηθεί πάνω σε συμβιβασμούς, αλλά μερικές φορές ο συμβιβασμός είναι το λάθος και χρειάζεται κάποιος να πάρει θέση.

Σημειώνει ότι επτά χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, η οικονομία της ευρωζώνης πάει  πολύ χειρότερα από ότι των ΗΠΑ.

Υπογραμμίζει ότι μόνο η Ελλάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης για την αυξανόμενη πολιτική αντίδραση εναντίον των πολιτικών της ευρωζώνης. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, υπάρχει η ελπίδα.

Μάλιστα σημειώνει πως το σχέδιο τεσσάρων σημείων που προέβαλε ο τολμηρός νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαρουφάκης, είναι κατ 'εξοχήν λογικό.

«Αν το σχέδιο Βαρουφάκης είχε προταθεί από μια τράπεζα επενδύσεων, θα είχε γίνει δεκτό ως απολύτως λογικό» αναφέρει και σημειώνει ότι ο Β. Σόιμπλε φαίνεται να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση είναι σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση, εξακολουθεί να υπάρχει ο φόβος ότι η δύναμη της γερμανικής κυβέρνησης θα επικρατήσει. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ξεμείνει από μετρητά - ίσως το συντομότερο τον επόμενο μήνα. Εκεί έρχεται ο συμβιβασμός, γράφει.

Προσθέτει πάντως ότι η πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει μικρή επιρροή στις διαπραγματεύσεις  είναι ψευδής. Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία και η Ελλάδα αναγκαστεί να βγει από το ευρώ τότε θα προκαλέσει ντόμινο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar KITRINOS

  Ακουτε γερμανοφιλοι εδω μεσα ?????? ε?????????????

 2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ !! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ !

  1. avatar Avenger_Seawolf

   ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ !! ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.

 3. avatar Ανδρεας

  Δεν μας λένε τα αμερικανάκια, θα κουρέψουν τα δέκα δις ευρώ που μας έχει \"δώσει\" το ΔΝΤ; Άιντε γιατί οι μισές φυλλάδες τους μας λένε μην πάτε κόντρα και οι άλλες μισές μας λένε κάντε καλά πάτε κόντρα και βλέπουμε ποιοι κερδίζουν!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει