Κοινή δήλωση στο Eurogroup για να αρθεί το αδιέξοδο

Το σχέδιο έχει ετοιμαστεί


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:28
20/02/2015
Κοινή δήλωση στο Eurogroup για να αρθεί το αδιέξοδο
3
loading

Μια κοινή δήλωση, την οποία θα εκδώσει το σημερινό Εurogroup, εκτιμάται ότι θα δώσει λύση στη σημερινή συνεδρίαση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τεχνοκράτες των 19 υπουργείων οικονομικών προετοίμασαν και έχουν σχεδόν έτοιμη μια αναλυτική δήλωση για τους υπουργούς οικονομικών.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι υπάρχουν ενδείξεις προόδου. Ανέφεραν, επίσης, ότι δεν φαίνεται να υπάρχει αδιέξοδο και ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα κατευθυνθούν προς μία λύση που φαίνεται να μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ.

Νωρίτερα η ελληνική πλευρά ανέφερε ότι το Βερολίνο υιοθετεί σκληρή γραμμή στο EWG, παραθέτοντας παράλληλα το κείμενο της γερμανικής παρέμβασης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ελληνική πλευρά, ο χαρακτηρισμός από τους Γερμανούς της ελληνικής επιστολής, που πολλοί έχουν αναγνωρίσει ως αμοιβαία επωφελή λύση, ως Δούρειο Ίππο στην Ευρώπη (Trojan horse), σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί μια πραγματική συζήτηση μεταξύ εταίρων.

«Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη στάση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ως «Δούρειο Ίππο» όσων δεν θέλουν αμοιβαία επωφελή συμφωνία για την Ευρώπη», σημειώνει το Μαξίμου, συμπληρώνοντας ότι στην παρέμβασή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται η φράση «current programme» έξι φορές!

Στην κοινή δήλωση θα αναφέρεται ότι οι Ελλάδα αναλαμβάνει δεσμεύσεις, ενώ ταυτόχρονα θα αναφέρεται και ευελιξία στο τρέχον πρόγραμμα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar supi

  Άκριβώς φίλε μου και η τρόικα θα μετονομαστεί σε \"τεχνικούς-επιστημονικούς συνεργάτες\" και αντί να έρχονται εδώ θα πηγαίνουν οι δικοί μας εκεί! Για μια βάφτιση τόσος ντόρος!
  Ο Τσίπρας πάντως τα κατάφερε! Τι; Μα νατον παρακαλάμε στον τέλος να κάνει κωλοτούμπες και να μην του τις χρεώσουμε...αρκεί να μην πάει πιο πίσω, βλέπε δραχμή! Το μόνο τελικά καλό είναι ότι έριξε Σαμαρά - Βενιζέλο. Το κακό ότι ήρθε αυτός και η παρέα του γιατί α) άλλη επιλογή το σύστημα δεν αφήνει και β) γιατί όσοι αξίζουν και εργάζονται δεν μπλέκουν με την πολιτική.

 2. avatar Ειδικός σε τέτοια θέματα …

  Τελικά για να καταλάβω,το μνημόνιο τώρα θα λέγετε πρόγραμμα ...?

  1. avatar Avenger_Seawolf

   ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΓΧΟΜΕΝΟ ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΑΝ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΠΗΡΕ ΚΑΚΟ ΝΟΗΜΑ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΓΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΣΤΕ ΣΕ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει