Με ένα πρωτοσέλιδο «ευχαριστώ» η λαϊκή γερμανική εφημερίδα Bild φαίνεται ικανοποιημένη από τη σκληρή στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα και την απόρριψη – από μέρους του – του αιτήματος για παράταση.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι μετά από εβδομάδες μπλόφας και πονηριάς η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τις Βρυξέλλες νέα δισεκατομμύρια σε ενισχύσεις.

Η εφημερίδα μένει στην απόλυτη γερμανική γραμμή και σημειώνει ότι το αίτημα είναι «δούρειος ίππος».

Η εφημερίδα τονίζει ότι την ώρα που η κυβέρνηση ζητάει νέες ενισχύσεις φέρνει νόμο στη Βουλή με την οποία χαρίζει το 50% των οφειλών πολιτών στην εφορία και υπογραμμίζει ότι η βροχή των δισ. από τη Γερμανία τέλειωσε.

Η Bild κάνει και επίθεση στον Ζαν Κ. Γιούνκερ, καθώς ο ίδιος εμφανίζεται σε αντίθετη γραμμή από τον Β. Σόιμπλε.

Σημειώνει ότι πουλάει στους Έλληνες φρούδες ελπίδες και σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν έχει καμία σχέση με τις ενισχύσεις. Αυτή είναι η δουλειά των υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την Bild, η κ. Μέρκελ εξήγησε στον Έλληνα πρωθυπουργό την αρνητική στάση του κ. Σόιμπλε και επισήμανε ότι ο Γερμανός υπουργός θα πει πάλι σήμερα στον κ. Βαρουφάκη ότι στις 28 Φεβρουαρίου στις 12 τη νύχτα τελείωσαν όλα.