Υπό το βλέμμα της Λαγκάρντ το «καυτό» Eurogroup

Αναχώρησε από την Ουάσινγκτον με προορισμό τις Βρυξέλλες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
9:17
20/02/2015
Υπό το βλέμμα της Λαγκάρντ το «καυτό» Eurogroup
loading

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να λάβει μέρος, όπως και στην προηγούμενη, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας www.mignatiou.com, η κ. Λαγκάρντ αναχώρησε από την Ουάσιγκτον σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), με προορισμό της Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, δήλωσε χθες, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις για την Ελλάδα, ότι «οι συζητήσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται γύρω από την πιθανή επέκταση του ευρωπαϊκού προγράμματος για στήριξη της Ελλάδας, το οποίο λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Το πρόγραμμα του ΔΝΤ υποστήριξης της Ελλάδας» όπως τόνισε «έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2016», προσθέτοντας ότι πρόκειται για δύο «ξεχωριστά προγράμματα».

Επίσης, ο κ. Ράις ανέφερε ότι «μιλώντας (γενικά) για τα προγράμματα του ΔΝΤ, και όχι μόνο για το ελληνικό πρόγραμμα, υπάρχει πάντα η ευελιξία στο πλαίσιο αυτών» και ότι: «Τα προγράμματά μας εξελίσσονται, ανάλογα με τις αλλαγές και την προσαρμογή, σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες περιστάσεις και συνθήκες. Γι αυτό, έχουμε αυτές τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις του προγράμματος, όπου γίνεται ο απολογισμός σε συνεργασία με τις Αρχές. Και πάλι, αυτό είναι πρότυπο όχι μόνο για την Ελλάδα. Αυτή είναι μια τυπική διαδικασία λειτουργίας του Ταμείου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει