Ως μια καλή βάση για να γίνουν διαπραγματεύσεις θεωρεί το αίτημα της Ελλάδας για παράταση η Α. Μέρκελ, σε αντίθεση με το «ξερό» όχι του Β. Σόιμπλε.

Εκπρόσωπος της καγκελαρίας δηλώνει ρητά πως η γερμανική κυβέρνηση είναι ενωμένη στη θέση της αναφορικά με την Ελλάδα. Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά πως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει εξαιρετική δουλειά.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε πως η τελευταία πρόταση της Αθήνας για παράταση «δεν προχωρά αρκετά» και διευκρίνισε πως το Βερολίνο θα περιμένει το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup για να αποφασίσει εάν χρειάζονται και άλλες συναντήσεις.

Σημείωσε πως η τελευταία πρόταση Βαρουφάκη καθιστά σαφές ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για περαιτέρω βοήθεια από την Ε.Ε. και αυτό είναι καλή βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

«Κατά την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης (το ελληνικό αίτημα) δεν είναι ακόμη επαρκές» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όμως «θεωρείται ένα σημείο εκκίνησης για άλλες συζητήσεις».