Οι εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται στο πλαίσιο του Eurogroup, υπήρξε πρόοδος και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι μια συμφωνία είναι εφικτή στο προβλέψιμο μέλλον αν όλοι εμφανιστούν λογικοί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές να υπάρξει σήμερα συμφωνία τόνισε ότι δεν είμαστε ακόμη εκεί και ότι θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του γερμανού επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ, οι οποίες ερμηνεύθηκαν ότι κινούνται κοντά στις θέσεις του Βερολίνου, ο Μ. Σχοινάς είπε ότι ο κοινοτικός επίτροπος εξέφρασε προσωπικές απόψεις, οι οποίες δεν ήταν το προϊόν συμφωνίας ούτε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά ούτε και με τους εμπλεκόμενους επιτρόπους.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται στο επίπεδο του Eurogroup και η Κομισιόν, εκπροσωπείται από τους επιτρόπους Πιερ Μοσκοβισί και Βάλντις Ντομπρόβσκις, ενώ ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει προσωπική εμπλοκή στο θέμα και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.