Οι ΗΠΑ θα πρέπει να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες από τα μέτρα για να αποτραπεί η διολήσθηση στο «δημοσιονομικό βάραθρο» εάν θέλει να διασώσει τη αξιολόγηση του αξιόχρεού της από τις παρούσες αρνητικές προοπτικές, υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Η συμφωνία για τον προϋπολογισμό, που επετεύχθη για να μην εφαρμοσθεί το υφεσιογόνο μείγμα από αυξήσεις φόρων και μειώσεις δαπανών, καθιστά πιο ευκρινές το μεσοπρόθεσμο έλλειμμα και την πορεία του χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Moody’s.

«Μολαταύτα, δεν προσφέρει μία βάση για κάποια ουσιώδη βελτίωση των μεσοσταθμικών δεικτών του ελλείμματος της κυβέρνησης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Moody’s προσθέτει πως αναμένει περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα για τους επόμενους μήνες, «τα οποία θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μελλοντικά μικρότερα δημοσιονομικά ελλείμματα, τα οποία είναι απαραίτητα ώστε να αποκατασταθεί στον χαρακτηρισμό του ‘σταθερού’ η αρνητική προοπτική για τα κρατικά ομόλογα. Αφ’ ετέρου, η μη εφαρμογή επιπλέον μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος θα επηρεάσει αρνητικά την αξιολόγηση».

Ο Moody’s αξιολογεί τις ΗΠΑ με βαθμολογία Aaa με αρνητική προοπτική.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.