«Θα συνεχίσουμε με κάθε τίμημα» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και των νέων περικοπών.

Σε συνέντευξή του στη Φιλανδική εφημερίδα, Helsingin Sanomat, υποστήριξε πως «εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των δημόσιων επιχειρήσεων και περικοπών κόστους. Ως υπεύθυνη κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε με κάθε κόστος».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι τα δάνεια που λαμβάνει η Ελλάδα θα αποπληρωθούν, ενώ υποστήριξε πως εάν μείνει η χώρα χωρίς οικονομική βοήθεια «για οποιοδήποτε λόγο» αυτό θα οδηγήσει στην «καταστροφή», σε μία γρήγορη και ισχυρή συρρίκνωση της οικονομίας και στην απουσία της χρηματοδότησης της αγοράς.

«Είναι ατυχές που η αντιπολίτευση δεν θέλει να συμμετάσχει στη διάσωση της Ελλάδας», συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, ο ίδιος σημείωσε πως όλες οι πλευρές είναι πολύ προσεκτικές στις διαπραγματεύσεις, αλλά εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι «θα φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Είναι ακόμα πολύ νωρίς να συζητήσουμε για πιθανή επιπρόσθετη βοήθεια» πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα με ταυτόχρονο έλεγχο της είσπραξης των εσόδων και των αποκρατικοποιήσεων σε ξένους, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «δεν θα σχολιάσω το δημοσίευμα αυτό, γιατί καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί».

Συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις για πιθανή νέα βοήθεια «θα ληφθούν αργότερα» και εξαρτάται από την ικανότητα ή μη της Ελλάδας να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές την επόμενη χρονιά. «Τώρα, μοιάζει δύσκολο» σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και «κλειδώνει» η πέμπτη δόση του δανείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή την ώρα οι αξιωματούχοι επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες, χωρίς να φαίνεται ότι θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα στην εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου.