Διευκρινίσεις για δηλώσεις του αναφορικά με το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι δεν είχε πει ότι πρέπει να μπει εισιτήριο στο Σέιχ Σου, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το περιαστικό δάσος δεν είναι μόνο για να προσφέρει οξυγόνο, «αλλά να δώσει άλλη διάσταση στον τρόπο που ζούμε». Τόνισε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με εθελοντές, πρέπει να στηριχθεί η οικονομική διαχείριση, με εισιτήριο ή με αύξηση δημοτικών τελών.

Επισήμανε ότι η διοίκηση του δήμου είναι αντίθετη με τη χάραξη δρόμου που «κόβει» δάσος, αλλά συζητάει υπό προϋποθέσεις την κατασκευή υπερυψωμένου δρόμο, πάνω από την υπάρχουσα περιφερειακή.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ακόμη ότι συστάθηκε αντιδημαρχεία Παιδείας την οποία θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Καρούμπης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.