Παρόλο που τα τελευταία χρόνια το Κουκάκι φημίζεται για τις νέες αφίξεις και τα στέκια που κερδίζουν το στοίχημα του δυναμικού κοινού, η γραφική γειτονιά της Αθήνας διαθέτει γευστικές προτάσεις διαχρονικές και κλασικές, που ο καθένας πρέπει να γνωρίζει.

Μια ιστορική ταβέρνα, ένα θρυλικό ψητοπωλείο και ένα στέκι για… γκουρμέ σάντουιτς συνθέτουν το γευστικό σταθερό τρίπτυχο της γειτονιάς.

Τα Κορίτσια – Για εξαιρετικό σουβλάκι

Μπορεί η ταμπέλα στο εξωτερικό του να γράφει απλώς «Ψητοπωλείο», ωστόσο όσοι έχουν μεγαλώσει ή μένουν στο Κουκάκι, όταν πρόκειται για σουβλάκι δίνουν ραντεβού «Στα κορίτσια».

Βρίσκονται στον πεζόδρομο της Δράκου (νο 16) από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και είναι δημοφιλείς για τον πεντανόστιμο γύρο και τα σωστά ψημένα καλαμάκια τους, τα οποία τυλίγουν σε αλάδωτη πιτούλα, με ολόφρεσκη ντομάτα και δροσερό γιαούρτι. Μικρό, σχετικά, ένα σουβλάκι από «τα κορίτσια», δεν είναι ποτέ αρκετό.

Guarantee – Για απολαυστικό σάντουιτς

Αν μας ζητούσαν να δώσουμε τον ορισμό του gourmet σάντουιτς, σίγουρα θα περιγράφαμε κάποιο από αυτά του Guarantee στην οδό Βεΐκου (νο 41).

Περισσότερα από 25 διαφορετικά είδη αλλαντικών και τυριών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, χειροποίητες σάλτσες, 5-6 ποικιλίες ψωμιού από επιλεγμένους τοπικούς φούρνους και άλλα προϊόντα (χειροποίητα μπιφτέκια, φιλεταρισμένος σολομός κ.α.) βρίσκονται στη διάθεσή σας για να φτιάξετε ένα δικό σάντουιτς κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Κούβελος – Για παραδοσιακές γεύσεις

Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στο Κουκάκι (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), καθώς λειτουργεί από το 1908, ο Κούβελος συγκαταλέγεται σε εκείνες τις γευστικές στάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στην περιοχή.

Πανέμορφο και ευχάριστο το περιβάλλον –θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην αυλή με το χαλίκι και τα δεντράκια– με οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.