Εκτός από τα ωραία μπαράκια και τα καθιερωμένα στέκια για καφέ, στα Εξάρχεια μπορείτε να ανακαλύψετε γευστικούς θησαυρούς που θα σας ενθουσιάσουν.

Από διαχρονικές ταβέρνες με νόστιμα μαγειρευτά και ζουμερά ψητά στη σχάρα, αυθεντικά μεζεδοπωλεία με πληθώρα γευστικών μεζέδων και καθιερωμένα all day για πλούσιο και απολαυστικό brunch, ό,τι και να επιλέξετε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φάτε καλά.

Για μεζεδάκια- Η Λέσβος

Αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις της Λέσβου σε ένα διαχρονικό στέκι επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 38). Πρωτολειτούργησε λίγο μετά τον εμφύλιο και σερβίρει γευστικούς ουζομεζέδες που γράφουν… ιστορία. Λιτός και απέριττος ο χώρος με κλασικές ξύλινες καρέκλες καφενείου και τραπέζια στρωμένα με τον χάρτη του νησιού των ιδιοκτητών.

Η έμφαση, άλλωστε, εδώ δίνεται στην γεύση. Οι καραβίδες της Λέσβου ξακουστές, το χταπόδι και η χωριάτικα στα εκ των ουκ άνευ συνοδεύουν ιδανικά το περίφημο ούζο του νησιού.

Για brunch- Warehouse

Το Warehouse (νο 21), εκτός του ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, σερβίροντας επιλεγμένα blends από την Λατινική Αμερική, την Αφρική και άλλες επιλεγμένες περιοχές του κόσμου, σερβίρει και εκπληκτικό brunch. Η κάρτα του δηλώνει ιδιαίτερη αδυναμία στα αυγά, ενώ στις best seller προτάσεις του  συγκαταλέγεται η εκπληκτική στραπατσάδα του.

Δημιουργικά σάντουιτς και επιλογές για vegetarian δεν λείπουν από τις προτάσεις του. Στα όσα ενδιαφέροντα αξίζει, επίσης, να αναφερθούν τα ζεστά και κρύα πιάτα του μενού που αγαπά ιδιαιτέρως τις ελληνικές γεύσεις και η ενημερωμένη wine list, που το έχει καθιερώσει σε ένα από τα αγαπημένα wine bars στο κέντρο.

Για μαγειρευτά- Ροζαλία

Συνώνυμη με τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 54) στα Εξάρχεια, η Ροζαλία αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του κέντρου από το 1978. Η παραδοσιακή ταβέρνα με την φημισμένη της αυλή (με ανοιγοκλειόμενη οροφή αναλόγως τον καιρό), φέρνει τα ορεκτικά σε δίσκο για να διαλέξετε εκείνα της αρεσκείας σας. Μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά και μαγειρευτά.