Με την φθινοπωρινή περίοδο να έχει ξεκινήσει και επισήμως, ποια καλύτερη αφορμή για να βγείτε για καφεδάκι και κους κους με την παρέα.

Ακολουθούν πέντε ατμοσφαιρικά στέκια στο κέντρο της Αθήνας που ενδείκνυνται για τα πρώτα φθινοπωρινά, χουχουλιάρικα ροφήματα.

Σοκολάτα

Λιλιπούτεια και γουστόζικη, συναντάται στη Στοά Μπολάνη (μεταφέρθηκε εδώ από τη στοά μεταξύ των Ερμού και Αθηναΐδος) και ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των γλυκών ροφημάτων, με την εξειδίκευση που παρουσιάζει στη σοκολάτα, απ’ όπου είναι εμπνευσμένο και το όνομά της.

Με παριζιάνικο στυλ –σας μεταφέρει κάπου στο Marais, την πανέμορφη συνοικία της μαγικής Πόλης του Φωτός– η μικροσκοπική σοκολατερί φημίζεται για τις περίφημες κουβερτούρες της βραβευμένης Valrhona που συναντώνται σε τουλάχιστον 30 διαφορετικές γεύσεις και συναρπάζουν με τα εκπληκτικά αρώματα και την γεμάτη γεύση τους.

Γιασεμί

Αν ένα στέκι βγάζει την αύρα της παλιάς γειτονιάς και ξυπνά μνήμες από τα παλιά, αυτό δεν είναι άλλο από το πολυφωτογραφημένο (πλέον) Γιασεμί, στα σκαλάκια της Μνησικλέους στην Πλάκα. Με έπιπλα και διακόσμηση που φέρνει στο νου εικόνες από παλιά αθηναϊκά σπίτια, σερβίρει σπιτικά γλυκά (κορυφαία η πορτοκαλόπιτα), αχνιστό καφέ και αρωματικό ρακόμελο.

Ένα από τα πιο νοσταλγικά και ρομαντικά στέκια στην πόλη, που κάθε Αθηναίος αξίζει να επισκεφτεί. Προτιμήστε μέρες και ώρες που δεν είναι αιχμής, για να βρείτε να καθίσετε ευκολότερα.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.

Petite Fleur

Από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα κουκλίστικου και ζεστού cafe στην πόλη, με «παραρτήματα» σε διάφορες περιοχές όπως Κολωνάκι, Παγκράτι, Χαλάνδρι, Κηφισιά. Με ατμόσφαιρα που μεταφέρει στο Παρίσι, σερβίρει ζεστή σοκολάτα που παράγεται την ώρα της παραγγελίας με ιεροτελεστική διαδικασία και εξαιρετικά γλυκά όπως λαχταριστό κέικ πραλίνα ή red velvet κ.α.

Noel

Με όνομα που παραπέμπει στην αγαπημένη εποχή όλων (τουλάχιστον των περισσότερων), μικρών και μεγάλων, κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο όμορφου, χριστουγεννιάτικου στεκιού στην πόλη. Στο στέκι πίσω από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Κολοκοτρώνη 59Β, Στοά Κουρτάκη) που κάθε μέρα του χρόνου είναι Χριστούγεννα, δεν μπορούμε να αντισταθούμε στα ενδιαφέροντα cocktails και το απολαυστικό του brunch.