Ένα γαλλικό μπιστρό που λατρεύτηκε από το κοινό και ανοίγει και πάλι τις πόρτες του σε διαφορετική τοποθεσία, ένα new age καφενείο που πλέον δίνει άλλη διάσταση στο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο και ένα ιταλικό εστιατόριο που συστήνει στο αθηναϊκό κοινό τη νοστιμότερη εκδοχή των ιταλικών γεύσεων.

Τρία στέκια στην πόλη, λοιπόν, επανασυστήνονται στους Αθηναίους μέσα από την νέα φιλοσοφία τους, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται μοιάζει πιο δελεαστική από ποτέ.

Senios

Με νέο concept και διάθεση… α λα παλαιά, ο Senios (Καλαμιώτου 15) υποδέχεται, πλέον, τους φίλους του προσφέροντας τους ξεχωριστές στιγμές αφιερωμένες στο γνήσιο αθηναϊκό ευ ζην. Η καινούρια ταυτότητα του Σένιου δίνει μια νέα διάσταση στο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο αφήνοντας στους επισκέπτες την αίσθηση της παλαιάς Αθήνας.

Διατηρώντας τη vintage αισθητική που τον ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, ο  χώρος του προβάλλει ανανεωμένος με την ανοιχτή κουζίνα να κερδίζει μεμιάς το βλέμμα. Την ίδια στιγμή τα μαρμάρινα τραπεζάκια και οι ξύλινες καρέκλες μυούν τον επισκέπτη στη ρετρό ατμόσφαιρα που τον χαρακτηρίζει. Στην κουζίνα του ο chef Δημοσθένης Μπαλόπουλος δημιουργεί γεύσεις με βασικό συστατικό την παράδοση σε συνδυασμό με στοιχεία της νέας ελληνικής γαστρονομίας.

Oι λάτρεις των ελληνικών αποσταγμάτων θα ανακαλύψουν επίσης μια μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες τσίπουρου, ούζου και κρασιού που θα συνοδεύσουν ιδανικά τις προτάσεις του φαγητού, ενώ το φινάλε γράφεται με σπιτικά γλυκίσματα όπως οι μελωμένοι ζεστοί λουκουμάδες με παγωτό και το σοκολατένιο μωσαϊκό. Την ίδια στιγμή στο «καφεκοπτείο» του ψήνονται καθημερινά αρωματικά χαρμάνια καφέ και αποτελούν την ιδανική πρόταση για τις πρωινές και απογευματινές συναντήσεις της παρέας ενώ δεν λείπει και μια λίστα με signature cocktails.

Epta 7

«Piu Sette» ή αλλιώς περισσότερο Epta 7 (Ερμού 119- Άστιγγος 10) για τους λάτρεις της ιταλικής γαστρονομίας στην καρδιά της Αθήνας. Στο γνωστό, αγαπημένο σημείο και στο ίδιο εμβληματικό κτήριο των οδών Ερμού και Άστιγγος, όπου πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, το εστιατόριο Epta 7 υποδέχεται τους φίλους του και φέτος το φθινόπωρο, με ανανεωμένο concept από τον Όμιλο Τραστέλη.

Στεγασμένο σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτήρια της Αθήνας, το Epta 7 προσκαλεί τους επισκέπτες του σε έναν χώρο εμπνευσμένο από τη chic ιταλική αισθητική, όπου οι γήινες αποχρώσεις και οι διακριτικές μοντέρνες λεπτομέρειες εναρμονίζονται με τον urban χαρακτήρα της πόλης.

Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και με εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, ο Όμιλος Τραστέλη υπογράφει το νέο concept του Epta 7, και συστήνει στην πρωτεύουσα τη νοστιμότερη εκδοχή των ιταλικών γεύσεων.

Αναλαμβάνοντας την επιμέλεια του μενού και της κάβας, η οποία περιλαμβάνει ετικέτες από τον ιταλικό αλλά και τον ελληνικό αμπελώνα, και με την εγγύηση της άψογης εξυπηρέτησης, υπόσχεται μια high-end γαστριμαργική εμπειρία. Το ταξίδι στην Ιταλία ξεκινά με all-time classic ορεκτικά, ενώ φρέσκες εποχικές σαλάτες δίνουν τη σκυτάλη σε χειροποίητα ζυμαρικά.

Chez Lucien

Το αγαπημένο μπιστρό των Άνω Πετραλώνων επανέρχεται και πάλι στη γαστρονομική σκηνή της πόλης, το οποίο συναντάται, πλέον, στον πολυχώρο του Bios (Πειραιώς 84). Η επιτυχημένη συνταγή παραμένει η ίδια, με την ομάδα του να συνεχίζει να μυεί τους επισκέπτες του στην αυθεντική, γαλλική γαστρονομική κουλτούρα.

Με σταθερά το άψογο σέρβις που χαρακτήριζε την λειτουργία του και για τα χρόνια που συναντιόταν στη γραφική γειτονιά των Πετραλώνων, η μοναδική διαφοροποίηση ως προς την λειτουργία του είναι ο περιορισμένος αριθμός κρατήσεων (τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες λειτουργίας, σερβίρει και πάλι στο κοινό από τις 20 Σεπτεμβρίου), καθώς και η τιμή του μενού, που ανέρχεται στα 24 ευρώ το άτομο.