Με ατμόσφαιρα που προσιδιάζει σε αυτή του σπιτιού και περιβάλλον φιλικό προς τα παιδιά, οι ταβέρνες που ακολουθούν αποτελούν ιδανική επιλογή για μια οικογενειακή, γευστική έξοδο το Σαββατοκύριακο.

Νόστιμες και πλούσιες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας και καλομαγειρεμένα πιάτα με επιλεγμένες πρώτες ύλες γεμίζουν το οικογενειακό τραπέζι.

Μυρτιά

Μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες στάσεις των κατοίκων της Νέας Σμύρνης (και όχι μόνο) για οικονομική και ποιοτική κρεατοφαγία. Η Μυρτιά (Αϊδινίου 55) είναι γνωστή κυρίως για τις γενναίες μερίδες, τα ζουμερά και σωστά ψημένα κρέατα και την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στο τέλος θα σας κεράσουν γενναίες μερίδες με μικρούς λουκουμάδες σε μπουκίτσες πραγματική κόλαση! Με μέλι ή σοκολάτα, ή και τα δύο αν είστε μεγάλη παρέα!

Το Βραστό

Οφείλει την ονομασία του στην κλασική και διαχρονική κρεατόσουπα με μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι, καρότα και σέληνο σε ζωμό κονσομέ, για την οποία και φημίζεται. Το Βραστό, στο Χαλάνδρι (Ροδοδάφνης και Ρόδων 3, Πολύδροσο,), λειτουργεί για περισσότερο από 40 χρόνια σερβίροντας σπιτικές γεύσεις της ελληνικής, κουζίνας, ξυπνώντας μνήμες από τα παλιά.

Παλιά Φάβα

Οικογενειακό ταβερνάκι κρυμμένο στα στενάκια μεταξύ Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, με την κυρία Ντίνα στην κουζίνα της Παλιάς Φάβας (Αχαίων 38, Π. Φάληρο) να μαγειρεύει νόστιμες λιχουδιές, όπως εκείνες που θα έφτιαχνε και στο σπίτι της.

Με πραγματική αγάπη και περισσό μεράκι γι αυτό που κάνει, η κυρία Ντίνα γεμίζει τις κατσαρόλες της καθημερινά με διαφορετικά μαγειρευτά, βασισμένα πάντα στις φρέσκες πρώτες ύλες. Στις σταθερές αξίες τα κρεατικά της ώρας και τα πιάτα με θαλασσινά.

Κούβελος

Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στο Κουκάκι (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), καθώς λειτουργεί από το 1908, ο Κούβελος συγκαταλέγεται σε εκείνες τις γευστικές στάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στην περιοχή.

Πανέμορφο και ευχάριστο το περιβάλλον –θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην αυλή με το χαλίκι και τα δεντράκια– με οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Ο Βλάχος

Γενναίες μερίδες και σωστή σχέση ποιότητας- τιμής στα όσα το έχουν καθιερώσει στο απόλυτο κρεατοφαγικό στέκι στα βόρεια προάστια. Στον Βλάχο (Κων/νου Καραμανλή και 17ης Νοεμβρίου), λοιπόν, στα Μελίσσια θα παραγγείλετε, αποκλειστικά, χοιρινά μπριζολάκια, είτε πάνω σε ένα «βουνό» τηγανητές πατάτες, είτε χωρίς (σε αυτήν την περίπτωση κερδίζετε σε κρέας καθώς ο αριθμός στα μπριζολάκια αυξάνεται κατά ένα) και χειροποίητες, σπιτικές πίτες να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.