Στη Γλυφάδα θα συναντήσετε μια ευρεία γκάμα επιλογών που ειδικεύονται στην ιταλική κουζίνα και σερβίρουν νόστιμα πιάτα εμπνευσμένα από την γείτονα χώρα.

Ολόφρεσκα, χειροποίητα ζυμαρικά, αυθεντική ιταλική πίτσα με τραγανή ζύμη ψημένη στον ξυλόφουρνο και ενημερωμένες λίστες κρασιών συνθέτουν το πιο απολαυστικό γεύμα ή δείπνο α λα… ιταλικά!

Sale Bianco

Αυθεντική τρατορία με ιταλό σεφ, που σας μυεί στα μυστικά της ιταλικής κουζίνας εκ των έσω. Το Sale Bianco (Μπότσαρη 10) αποτελεί σταθερή αξία από το 2010 για τους λάτρεις των ζυμαρικών και της πίτσας, ενώ έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού όχι μόνο της Γλυφάδας, αλλά ολόκληρης της Αθήνας.

Φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά, αυθεντική ιταλική πίτσα με λεπτή και τραγανή ζύμη, πιάτα για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, εξαιρετικά γλυκά και μία ενημερωμένη wine list συνθέτουν τον πλούσιο κατάλογό του.

Ramino

Ο χώρος του Ramino στη Γλυφάδα (Αγγέλου Μεταξά 34) εκπέμπει ζεστασιά με βασικά χαρακτηριστικά τις αποχρώσεις της σκουριάς και των καφεκόκκινων τούβλων, καθώς και τις αντανακλάσεις του φυσικού χαλκού, να αποπνέουν ταυτόχρονα νεοϋορκέζικο και βιεννέζικο αέρα.

Η φιλοσοφία του μενού είναι βασισμένη αποκλειστικά σε ιταλικές, παραδοσιακές αλλά και πιο μοντέρνες συνταγές, οι οποίες παρασκευάζονται με αυθεντικά ιταλικά προϊόντα με σκοπό να σας ταξιδέψουν στα γαστριμαργικά μονοπάτια της γείτονος χώρας με τον πιο γευστικό, ποιοτικό και απολαυστικό τρόπο.

Bella Vespa

Το εστιατόριο Bella Vespa δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι πραγματικοί γευσιγνώστες της πόλης το γνωρίζουν, καθώς έχει «σταθμεύσει» εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια επί της κεντρικής οδού Κύπρου (11) στη Γλυφάδα. Σίγουρα θα σας μαγέψει ο εντυπωσιακός και διαμορφωμένος σε δύο επίπεδα κήπος, πραγματικά θαυμάσιος και μεγάλος.

Σε αυτό το ιδανικό σκηνικό θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τις εκλεπτυσμένες προτάσεις της κουζίνας του που «περπατάει» σε fusion γαστρονομικά μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας, με προτάσεις που στην κυριολεξία… ξελογιάζουν! Στα συν και η άκρως ενδιαφέρουσα cocktail list.

Vitttoria Gati

Στην καρδιά της Γλυφάδας, στην πλατεία Νυμφών, λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2018 το νέο all day ιταλικό εστιατόριο του γνωστού σεφ και ιδιοκτήτη του Burger Joint Γιώργου Παπακώστα.

Το μενού μας συστήνει ξανά σε μια φρέσκια και δημιουργική εκδοχή της ιταλικής κουζίνας, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονες τεχνικές. Χειροποίητα κι ολόφρεσκα ζυμαρικά, κρεατικά δικής τους εισαγωγής (Black Angus, Wagyu) και λαχταριστές πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο με ζύμη ωρίμανσης και εντυπωσιάζουν με τους συνδυασμούς τους, θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Peccati di Gola

Η Ιταλία έρχεται στη Γλυφάδα (Κύπρου 50) μέσα από ένα κουκλίστικο εστιατόριο που έχει τη γείτονα χώρα στο DNA του. Τι εννοούμε με αυτό; Η Ταλίτα και η Ναόμι (ιδιοκτήτριες) έχουν την ιταλική γευστική κουλτούρα μέσα τους και την προσφέρουν απλόχερα στα πιάτα τους. Στην ομάδα τους προστέθηκε και ο Μαρτσέλο, εξπέρ της πίτσας (η οποία παρεμπιπτόντως κάνει θραύση και ψήνεται φυσικά στον ξυλόφουρνο).