Μία από τις πιο κεντρικές και όμορφες γειτονιές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το Θησείο διαθέτει ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις για όλα τα γούστα.

Εστιατόρια με θέα στην Ακρόπολη, ταβέρνες σε πεζόδρομους και μεξικάνικα με υπέροχες αυλές αποτελούν ιδανική επιλογή για μια γευστική έξοδο στην καρδιά της πόλης.

Το στέκι του Ηλία

Στον πεζόδρομο που συνδέει τα Πετράλωνα με το Θησείο, Το στέκι του Ηλία λειτουργεί από το 1981 επί της Θεσσαλονίκης, ενώ δέκα χρόνια αργότερα επεκτάθηκε και επί της Επταχάλκου. Στην οικογενειακή ταβέρνα προσέρχονται κυρίως για τα φημισμένα παϊδάκια και το τζατζίκι της, την αρνίσια συκωταριά και τα μπιφτέκια, καθώς και τις φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.

Kuzina

Στην καρδιά της Αθήνας, κάτω από τη σκιά του ναού του Ηφαίστου στον γραφικό πεζόδρομο της Αδριανού, βρίσκεται η μοναδική Kuzina. Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό μοναδικής αρχιτεκτονικής και επιφυλάσσει μια έκπληξη για τους επισκέπτες: την μαγευτική θέα στην Ακρόπολη από την tarazza του εστιατορίου που κόβει την ανάσα!

Με βασικό concept τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με fusion επιρροές υπό τον καταξιωμένο chef Άρη Τσανακλίδη, η Kuzina έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην συνείδηση όλων των λάτρεων της γαστρονομίας, ισορροπώντας μεταξύ της παραδοσιακής και γαστρονομικής ευρηματικότητας.

Coyoacan Athens

Εκεί όπου κάποτε συναντούσαμε το Roots και μετέπειτα το The Sowl, επί της Ηρακλειδών (νο 10), σήμερα βρίσκουμε το Coyoacan Athens, με μεξικάνικο ταμπεραμέντο. Η ονομασία του οφείλεται στην μεξικάνικη πόλη όπου μεγάλωσε η φημισμένη, μεξικανή ζωγράφος Φρίντα Κάλο, την οποία συναντάμε σε μια ανατρεπτική τοιχογραφία σε έναν από τους εσωτερικούς τοίχους του μαγαζιού.

Τόσο η διακόσμηση, όσο και η φιλοσοφία της κουζίνας έχουν έντονο μεξικάνικο χαρακτήρα. Στην κάβα θα βρείτε μια ενημερωμένη γκάμα από τεκίλες, ενώ τα signature cocktails χαρακτηρίζουν την μπάρα του.

Επτά 7

Σε μία από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στην καρδιά της Αθήνας, το εστιατόριο Επτά 7 (Ερμού 119 &  Άστιγγος 10) άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στις αρχές Ιουνίου παρουσιάζοντας τη συνεργασία του με τον Όμιλο Τραστέλη και το νέο του concept αφιερωμένο στην ιταλική γαστρονομία.

Το Επτά 7 υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης, με τη λιτή πολυτέλεια να γίνεται εμφανής σε όλα τα επίπεδα του εστιατορίου και την μαγευτική θέα στην Ακρόπολη από το rooftop, να μαγνητίζει το βλέμμα.