Για ένα χαλαρό αλλά ταυτόχρονα απολαυστικό βράδυ Πέμπτης στην πόλη, δώστε ραντεβού με τους φίλους ή τους συναδέλφους στο ιστορικό κέντρο και επιλέξτε κάποιο από τα καθιερωμένα wine bars που βγάζουν τραπεζάκια έξω.

Σε πεζόδρομους και μικρές πλατεΐτσες, σερβίρουν επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, οι οποίες συνοδεύονται από νόστιμες προτάσεις που ολοκληρώνουν την βραδιά με τον καλύτερο τρόπο.

Kiki de Grece

Στον μικροσκοπικό και δημοφιλή πεζόδρομο της Ηπίτου, το Kiki de Grece απευθύνεται στους λάτρεις του κρασιού και της χαλαρής κουβέντας. Διαθέτει μια εποχική wine list από επιλεγμένες ετικέτες και μια μικρή κάρτα για να συνοδεύσετε το κρασί σας με προτάσεις που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και τις γεύσεις. Ανά διαστήματα διοργανώνει αφιερώματα σε διάφορους οινοποιούς, καθώς και apperitivo.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει και ένα cozy πατάρι με vintage διακόσμηση, λίγα τραπέζια και μια τζαμαρία για χάζι, καθώς και λιγοστά τραπεζάκια στον πεζόδρομο ακριβώς μπροστά του.

Oinoscent

Με τριπλή λειτουργία, αυτή του wine bar, της κάβας και του εστιατορίου, το Oinoscent (Βουλής 45-47) στη γειτονιά του Συντάγματος, διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες (περίπου 1.000) οι οποίες ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, με 40 από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι. Διοργανώνει και βραδιές οινογευσίας και παρουσίασης κρασιών.

Warehouse CO2

Το αδερφάκι του πολυαγαπημένου Warehouse στα Εξάρχεια, ακολουθεί την φιλοσοφία του ήδη επιτυχημένου στεκιού επί της Μαυρομιχάλη. Το Warehouse CO2 σερβίρει speciality coffee και πρωινό, ενώ διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με αμέτρητες επιλογές –αγαπά ιδιαιτέρως τους αφρώδεις οίνους– από τις οποίες αρκετές σερβίρονται και σε ποτήρι, ενώ συνοδεύονται ιδανικά με επιλεγμένα κρύα πιάτα.