Οι γειτονιές της Αθήνας κρύβουν πραγματικούς θησαυρούς για όσους θέλουν να ανακαλύπτουν διαφορετικές προτάσεις για την έξοδό τους.

Παγκράτι, Κουκάκι και Πετράλωνα διαθέτουν εκπληκτικά μπαράκια για μια χαλαρή έξοδο κατά την διάρκεια της εβδομάδας, τα οποία αξίζει να συμπεριλάβετε στην ατζέντα σας.

Σπιρτόκουτο

Συνώνυμο με τον πεζόδρομο της Γεωργάκη Ολυμπίου (νο 14) αλλά και το Κουκάκι όπου εντοπίζεται, το Σπιρτόκουτο, βρίσκεται στον αριθμό 14, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της περιοχής. Με χαλαρή διάθεση και φιλικό περιβάλλον σερβίρει καφέ, μπύρες, ποτά και cocktails ενώ διαθέτει και διάφορα συνοδευτικά στην περίπτωση που σας πιάσει μια μικρή λιγουρίτσα.

Κλουβί

Μικροσκοπικό και φιλικό στέκι που λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία και έχει αναδειχθεί σε σταθερό σημείο αναφοράς για ποτό στη γειτονιά των Πετραλώνων (Κυδαντινών και Δημοφώντος 57). Ένα τεράστιο κλουβί κυριαρχεί στον εσωτερικό του χώρο, ενώ διαθέτει και λιγοστά τραπεζάκια έξω. Λειτουργεί από το πρωί σερβίροντας και καφέ.

Superfly

Από τα πιο ιδιαίτερα στέκια στην περιοχή, το Superfly βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από την Πλατεία Βαρνάβα (Εμπεδοκλέους 28), στο Παγκράτι και προσφέρει στους επισκέπτες του μία καλτ εμπειρία. Μπαίνοντας στο χώρο ο χρόνος γυρίζει πίσω φέρνοντας στο νου μνήμες από παιδικά πάρτι.

Ένα αυθεντικό φλιπεράκι, ρετρό αντικείμενα και έπιπλα, αφίσες και παιχνίδια, κόμικ και περιοδικά που μας ταξιδεύουν στις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Όπως φαντάζεστε το σκηνικό πολύ χαλαρό για άραγμα με την παρέα, καφέδες ή ποτά και κους κους.